270
| CreativeProtagon

ΗΠΑ: Αδεια σε φυλακισμένους να δουν την έκλειψη Ηλίου

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2024, 17:31

ΗΠΑ: Αδεια σε φυλακισμένους να δουν την έκλειψη Ηλίου

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2024, 17:31

Εξι κρατούμενοι σε μια φυλακή βορείως της Νέας Υόρκης είπαν ότι η έκλειψη Ηλίου είναι «θρησκευτικό γεγονός που πρέπει να δουν», έτσι τους επετράπη να την παρακολουθήσουν, αν και οι συγκρατούμενοί τους θα είναι υπό περιορισμόν όσο θα διαρκεί το φαινόμενο. Την παραπάνω είδηση περιέλαβαν οι New York Times στο αφιέρωμά τους για την έκλειψη της 8ης Απριλίου, η οποία θα είναι ορατή στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής.

Για την ακρίβεια, αυτοί οι έξι φυλακισμένοι υπέβαλαν αγωγή την περασμένη εβδομάδα υποστηρίζοντας ότι ο περιορισμός τους κατά τη διάρκεια της έκλειψης παραβιάζει το συνταγματικό τους δικαίωμα να ασκούν απρόσκοπτα τη θρησκεία τους. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όλοι τους «προέρχονται από διαφορετικά θρησκευτικά υπόβαθρα, όμως όλοι τους πιστεύουν ότι η έκλειψη είναι θρησκευτικό γεγονός που πρέπει να δουν ώστε να αναλογιστούν την πίστη τους», όπως κατέγραψαν τα δικαστικά έγγραφα.

Ενας από τους έξι φυλακισμένους, ο οποίος δήλωσε άθεος, είπε ότι πιστεύει πως οι εκλείψεις είναι στιγμές «εορτασμού της επιστήμης, της λογικής και όλων τα πραγμάτων που συνιστούν τον αθεϊσμό». Επιπροσθέτως τόνισε ότι «οι εκλείψεις είναι σημαντικές διότι εμπνέουν δέος και βαθύ προβληματισμό», επίσης ότι «είναι σπάνια ευκαιρία για όλους μας να συναντηθούμε, να απολαύσουμε την ανθρωπιά μας και να μοιραστούμε τη χαρά για το γεγονός ότι ζούμε».

Υποθέτουμε ότι δεν υπάρχουν απορίες – όχι για το… θρησκευτικό αίτημα των έξι, αλλά για την απόφαση όλων των διοικήσεων φυλακών να ληφθούν περιοριστικά μέτρα την ημέρα της έκλειψης. Η φυλακή είναι βαρύ και ασήκωτο πράγμα, έτσι οι διοικήσεις των αμερικανικών σωφρονιστικών καταστημάτων θέλουν να «διασφαλίσουν το προσωπικό, τους επισκέπτες, και τους εγκλείστους» και πάνω απ’ όλα «την ακεραιότητα των εγκαταστάσεων»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...