342
Ντόναλντ Τραμπ και Τζον Πόλσον σε καρέ από συνεστίαση του 2016 | Spencer Platt/Getty Images

814.000 δολάρια για να δειπνήσεις δίπλα στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2024, 19:46
Ντόναλντ Τραμπ και Τζον Πόλσον σε καρέ από συνεστίαση του 2016
|Spencer Platt/Getty Images

814.000 δολάρια για να δειπνήσεις δίπλα στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2024, 19:46

Το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου, στο σπίτι του Τζον Πόλσον (ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει υπουργός Οικονομικών σε περίπτωση κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ) στο Παλμ Μπιτς θα στηθεί μεγάλο εκλογικό δείπνο για τους πολυεκατομμυριούχους που στηρίζουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Η θέση τιμάται 814.600 δολάρια, έγραψε η Corriere della Sera, ενώ διατίθενται και οικονομικότερες θέσεις, σε περιφερειακά τραπέζια, με 250.000 δολάρια. Στους Κροίσους υποστηρικτές του ο Τραμπ θα δώσει και δωράκια, μια φωτογραφία του και ένα υπογεγραμμένο από τον ίδιο βιβλίο.

Ο αγώνας για την προεδρία των ΗΠΑ περνάει και από τέτοιες κοσμικές εκδηλώσεις, οι οποίες μοναδικό σκοπό έχουν τη συγκέντρωση προεκλογικού χρήματος.

Κατά τα μεταδιδόμενα από τις ΗΠΑ, ο Τραμπ αναζητεί επειγόντως ζεστό χρήμα, ώστε να παραβγεί αξιοπρεπώς με τον αντίπαλό του, τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Διότι προ ημερών ο Μπάιντεν, σε ανάλογη εκδήλωση στη Νέα Υόρκη συγκέντρωσε 26 εκατ. δολάρια από τους φίλους του και έσπασε όλα τα ρεκόρ στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ. Βέβαια, είχε μαζί του δύο πρώην ενοίκους του Λευκού Οίκου, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπιλ Κλίντον.

Ο Τραμπ θέλει να μαζέψει 43 εκατ. δολάρια μέσα σε μια βραδιά, έτσι κάλεσε στο σουαρέ το κρεμ ντε λα κρεμ της Ρεπουμπλικανικής πλουτοκρατίας. Ο οικοδεσπότης όλων αυτών, ο Πόλσον, είναι σημαντικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο ίδιος, προτού καν στρώσει τα τραπεζομάντηλα και τα σερβίτσια στο σπίτι του, δήλωσε ότι το ρεκόρ του Μπάιντεν έχει καταρριφθεί  ήδη, αφού τρεις ημέρες πριν από το «δείπνο με τον Τραμπ» είχαν κιόλας εισπραχθεί 33 εκατ. δολάρια.

Πάντως θα παρακαθήσουν στο δείπνο και αμερικανοί μεγιστάνες που προ μηνών είχαν σκορπίσει εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν άλλες υποψηφιότητες μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, όπως εκείνη του Ρον ΝτεΣάντις, αλλά πλέον έχουν συνταχθεί αναφανδόν με τον νεοϋορκέζο επιχειρηματία και τη δημοσκοπική φόρα του.

Η Corriere έκλεισε το σημείωμά της με την επισήμανση ότι το μεγαλύτερο αξιοθέατο της βραδιάς θα είναι η σύζυγος του Τραμπ, η Μελάνια, η οποία έχει κυριολεκτικώς εξαφανιστεί από την προεκλογική καμπάνια.

Το χρυσό προεκλογικό δείπνο είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Μελάνια ώστε να σταθεί και πάλι υπέρλαμπρα στο πλευρό του Τραμπ και να τη θαυμάσουν όλοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...