691
Ο Πρωθυπουργός φωτογραφίζεται με μαθητές από το 2ο γενικό Λύκειο Φαρσάλων, κατά την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα | INTIMEnews

Μητσοτάκης από τα Καλάβρυτα: Κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους, επιμένουν στην πόλωση και την τοξικότητα

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 13:54
Ο Πρωθυπουργός φωτογραφίζεται με μαθητές από το 2ο γενικό Λύκειο Φαρσάλων, κατά την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα
|INTIMEnews

Μητσοτάκης από τα Καλάβρυτα: Κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους, επιμένουν στην πόλωση και την τοξικότητα

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 13:54

Κάλεσμα στους πολίτες ενόψει ευρωεκλογών να πουν εκ νέου «όχι» στην τοξικότητα και να στείλουν ξανά το μήνυμα ότι η κυβέρνηση που εξελέγη τον περασμένο Ιούνιο, είναι μία ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, με λαϊκή νομιμοποίηση, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.

Κάποιοι, τόνισε ο Πρωθυπουργός στηλιτεύοντας την τακτική της αντιπολίτευσης, «δεν έμαθαν από τα λάθη τους και επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, στην πόλωση και στην εργαλειοποίηση μιας εθνικής τραγωδίας». Και μην έχοντας να προτάξουν ουσιαστικά μια πειστική εναλλακτική πρόταση, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης.

Κάποιοι –επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης– δεν έμαθαν από το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Ιουνίου, διότι οι πολίτες επιβράβευσαν την παράταξη η οποία είπε “όχι” στην τοξικότητα και “ναι” στα έργα και τιμώρησαν αυτούς οι οποίοι επέμεναν σε αυτή τη λογική».

«Η δικιά μας προσοχή είναι στραμμένη μόνο στην υλοποίηση του προγράμματός μας και στη βελτίωση της ποιότητας της ευημερίας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Ελληνα», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και την υλοποίηση εν γένει του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας:

«Τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος κατώτατος μισθός, 830 ευρώ, και υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας και μέσο μισθό 1.500 ευρώ. Βήμα βήμα υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας, και πρέπει να σας πω ότι παρακολουθώ, θα έλεγα προβληματισμένος, το γεγονός ότι δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας και έντασης, το οποίο ειλικρινά πίστευα ότι μετά τις εκλογές του 2023 θα το είχαμε αφήσει πίσω μας. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους, επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, μόνο στην πόλωση, μόνο στην εργαλειοποίηση μιας εθνικής τραγωδίας», παρατήρησε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει:

«Το κάνουν αυτό επειδή πολύ απλά δεν έχουν να πουν τίποτα. Δεν έχουν να πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται με ποσοστό 2,5% ετησίως, πολύ παραπάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ρίχνει την ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό.

»Δεν έχουν να πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την παιδεία, την υγεία, ένα εθνικό σύστημα υγείας, για το οποίο ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να επενδύσουμε και στις πρωτοβάθμιες και στις δευτεροβάθμιες και στις τριτοβάθμιες υποδομές μας. Δεν έχουν να πουν τίποτα για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, για τη φύλαξη των συνόρων, για την προστασία της πατρίδας μας από όλες τις διεθνείς απειλές.

»Και μην έχοντας να πουν τίποτα για όλα αυτά και να προτάξουν ουσιαστικά μια πειστική εναλλακτική πρόταση, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης.

»Τα ίδια ακριβώς έλεγα και πριν από τις εκλογές του 2023 και φαίνεται ότι κάποιοι δεν έμαθαν από το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι οι πολίτες επιβράβευσαν την παράταξη η οποία είπε “όχι” στην τοξικότητα και “ναι” στα έργα και τιμώρησαν αυτούς οι οποίοι επέμεναν σε αυτή τη λογική».

«Το ίδιο ακριβώς σας διαβεβαιώνω», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους πολίτες, «θα γίνει και στις ευρωεκλογές και σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές που έρχονται, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, όπως επέλεξε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουνίου του 2023».

Στις ευρωεκλογές αυτές, υπογράμμισε, «δεν ψηφίζουμε για εθνικούς βουλευτές, αλλά ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές και ψηφίζουμε τελικά για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη, γιατί όλοι πρέπει να αναλογιστούμε ποια είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη που κάνει τώρα την Ελλάδα Ευρώπη. Και αυτή είναι η παράταξη της ΝΔ».

Αποχή μοναχών στο Μέγα Σπήλαιο

Στα παραλειπόμενα της περιοδείας Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα, η… αποχή διαμαρτυρίας του ηγουμένου και των μοναχών κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μέγα Σπήλαιο.

Σύμφωνα με το pelop.gr, οι μοναχοί προέβησαν στην κίνηση αυτή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προφασιζόμενοι για την απουσία τους πρόβλημα υγείας του ηγουμένου.

Στο Μέγα Σπήλαιο ο κ. Μητσοτάκης βρήκε πάντως  μαθητές από το 2ο γενικό Λύκειο Φαρσάλων, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής τους, με τους οποίους και φωτογραφήθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...