267
Νύχτα τρόμου στη Μόσχα με δεκάδες νεκρούς ύστερα από επίθεση σε συναυλιακό χώρο | REUTERS/Maxim Shemetov

Μακελειό στη Μόσχα: Τέσσερις ύποπτοι στο στόχαστρο των ρωσικών Αρχών

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2024, 10:52
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/03/2024, 12:33
Νύχτα τρόμου στη Μόσχα με δεκάδες νεκρούς ύστερα από επίθεση σε συναυλιακό χώρο
|REUTERS/Maxim Shemetov

Μακελειό στη Μόσχα: Τέσσερις ύποπτοι στο στόχαστρο των ρωσικών Αρχών

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2024, 10:52
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/03/2024, 12:33

Ξεπέρασε τους 100 ο αριθμός των θυμάτων της αιματηρής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο στα περίχωρα της Μόσχας, το βράδυ της Παρασκευής. Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι ρωσικές Αρχές έκαναν λόγο για 115 νεκρούς, ενώ πάνω από 100 ήταν οι τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά. Πολλές σοροί εντοπίστηκαν στα συντρίμμια του τεράστιου κτιρίου, το οποίο μετά την επίθεση των τρομοκρατών πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Διεθνή μέσα μετέδωσαν το πρωί του Σαββάτου ότι έχουν εντοπιστεί τέσσερα άτομα ως άμεσα εμπλεκόμενα στην επίθεση, ενώ συνολικά εξετάζονται στο πλαίσιο συλλήψεων 11 άτομα. Αυτόν τον αριθμό έδωσε η FSB ενημερώνοντας σχετικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ωστόσο γρήγορα οι ρωσικές Αρχές επιχείρησαν να βρουν συνδέσμους με την Ουκρανία, ώστε να εξυπηρετηθεί το «αφήγημα» περί επίθεσης του καθεστώτος του Κιέβου και να δικαιολογηθεί ο πόλεμος.

Eίναι η πιο πολύνεκρη επίθεση στη Ρωσία από την πολιορκία του σχολείου στο Μπεσλάν το 2004 και συνέβη στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, λίγο πριν το ροκ συγκρότημα της σοβιετικής εποχής «Picnic» επρόκειτο να εμφανιστεί στη σκηνή.

Το γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες και βίντεο που αποτυπώνουν τη φρίκη που έζησαν οι παρεβρισκόμενοι στο θέατρο όταν μασκοφόροι εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως με αυτόματα όπλα. Μετά την επίθεση εντοπίστηκαν και υπολείμματα εύφλεκτου υγρού.

Ειδικοί εξετάζουν τη σκηνή της αιματηρής επίθεσης. Reuters

Η Ρωσία θα τιμωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την επίθεση, δήλωσε ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ.

Η Ρωσία δεν σχολίασε την ανάληψη ευθύνης από το ISIS, αλλά οι ΗΠΑ τόνιζαν ότι δεν υπάρχουν λόγοι να θεωρηθεί ψεύτικη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...