307
Ο Ρομπίνιο είχε καταδικαστεί από ιταλικό δικαστήριο για υπόθεση βιασμού του 2013, εποχή που αγωνιζόταν στην Μίλαν | GettyImages

Δικαστήριο στη Βραζιλία οδηγεί τον Ρομπίνιο στη φυλακή για υπόθεση βιασμού

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2024, 13:11
Ο Ρομπίνιο είχε καταδικαστεί από ιταλικό δικαστήριο για υπόθεση βιασμού του 2013, εποχή που αγωνιζόταν στην Μίλαν
|GettyImages

Δικαστήριο στη Βραζιλία οδηγεί τον Ρομπίνιο στη φυλακή για υπόθεση βιασμού

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2024, 13:11

Κάποτε, υπήρξε ένας από τους πολλά υποσχόμενους αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, είχε χαρακτηριστεί «εκλεκτός» του Πελέ και παρά το γεγονός ότι δεν έκανε την καριέρα που πολλοί θα περίμεναν, κατάφερε να αγωνιστεί για αρκετά χρόνια με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν.

Και τώρα, ο Βραζιλιάνος Ρομπίνιο, οδηγείται στη φυλακή για υπόθεση βιασμού.

Οπως γράφει το BBC, δικαστήριο της χώρας της Λατινικής Αμερικής επικύρωσε καταδικαστική απόφαση ιταλικού δικαστηρίου που αφορούσε υπόθεση βιασμού με κατηγορούμενο τον πρώην επιθετικό της εθνικής Βραζιλίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο άλλοτε αστέρας του ποδοσφαίρου πρέπει να εκτίσει την ποινή φυλάκισης εννέα ετών που του είχε επιβληθεί, στη Βραζιλία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο Δικαιοσύνης της χώρας (STJ) συγκεκριμένα έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης ισχύει και στη Βραζιλία.

Ηταν το 2017 όταν δικαστήριο του Μιλάνου είχε κρίνει τον Ρομπίνιο και άλλους πέντε Βραζιλιάνους ενόχους για τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας το 2013. Στις 19 Ιανουαρίου του 2022 η ιταλική Δικαιοσύνη καταδίκασε οριστικά και αμετάκλητα τον Ρομπίνιο σε κάθειρξη εννέα ετών για την υπόθεση βιασμού μιας 23χρονης από την Αλβανία.

Ο 40χρονος Ρόμπσον ντε Σόουζα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ζει τα τελευταία χρόνια στη Βραζιλία και αρνείται τις κατηγορίες. Οι δικηγόροι του τόνισαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Η Βραζιλία δεν εκδίδει πολίτες της και για αυτό τον λόγο η Ιταλία αιτήθηκε πέρυσι να εκτίσει ο Ρομπίνιο την ποινή φυλάκισής του στην πατρίδα του.

Ο Ρομπίνιο έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο από τον Οκτώβριο του 2020 και στην καριέρα του αγωνίστηκε σε Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπασάκσεχιρ, Ατλέτικο Μινέιρο και Σάντος, στην οποία άρχισε και τελείωσε την καριέρα του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...