772
| Creative Protagon

Εδώ η Κέιτ, εκεί η Κέιτ, πού (δεν) είναι η Κέιτ;

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2024, 21:40

Εδώ η Κέιτ, εκεί η Κέιτ, πού (δεν) είναι η Κέιτ;

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2024, 21:40

Η περίπτωση της πριγκίπισσας τη Ουαλίας αρχίζει να θυμίζει πλέον την παλιά εκείνη ιστορία με τον Πέτρο και τον λύκο. Ο Πέτρος έκανε φάρσες, φωνάζοντας ότι ένας λύκος τού επιτίθεται. Οι άνθρωποι κουράστηκαν με τις πλάκες του και όταν ο λύκος τού επιτέθηκε πράγματι, κανείς δεν βγήκε να τον βοηθήσει.

Πέτρος και λύκος, στην περίπτωση της Κέιτ Μίντλετον, είναι το ίδιο πρόσωπο: η ίδια. «Είμαι εδώ», προσπαθεί να πει με κάθε τρόπο εδώ και καιρό, όμως όταν προσπάθησε να δώσει πειστήρια, αυτά αποδείχθηκαν ψεύτικα. Ή, έστω, αλλοιωμένα.

Και τώρα, έρχονται στη δημοσιότητα νέα πειστήρια, ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Sun και σε αυτό φαίνεται η πριγκίπισσα να χαμογελά και να περπατά δίπλα στον πρίγκιπα Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα κατάστημα στο Ουίνδσορ.

Η Washington Post αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την ακριβή ημερομηνία του βίντεο, αλλά μια φωτογραφία του ίδιου καταστήματος που τραβήχτηκε στις 18 Μαρτίου, δείχνει τις ίδιες προσωρινές κατασκευές έξω από αυτό που φαίνονται και στο βίντεο.

Ο 40χρονος Νέλσον Σίλβα, ο οποίος είπε ότι τράβηξε το βίντεο το περασμένο Σαββατοκύριακο, είπε στη Sun ότι «η Κέιτ φαινόταν χαρούμενη και χαλαρή» όταν εντόπισε το ζευγάρι στον διάδρομο με το ψωμί.

Για την Κέιτ και τον Ουίλιαμ αυτό το βίντεο, παρότι δεν ήξεραν ότι κάποιος τους μαγνητοσκοπεί, είναι θεόσταλτο δώρο: Τώρα, κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι η πριγκίπισσα είναι καλά και οι θεωρίες συνωμοσίας θα κοπάσουν. Σωστά; Περίπου…

Οπως λέει ο ειδικός σε θέματα βασιλείας, Κρεγκ Πρέσκοτ, στην Post, «σίγουρα βοηθάει. Οπως έλεγε η αείμνηστη βασίλισσα, “τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να φαίνονται για να πιστεύει κάποιος στην ύπαρξή τους”».

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Κέιτ υπάρχει, υπάρχουν αμφιβολίες για όλα τα άλλα όμως. Οταν, τον περασμένο Ιανουάριο, το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι η πριγκίπισσα έκανε μια προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά και δεν θα επέστρεφε στα επίσημα καθήκοντά της πριν από το Πάσχα, αρχικά όλοι το πίστεψαν. Μετά, όσο εκείνη δεν εμφανιζόταν πουθενά, όπως και καμία πληροφορία για το τι τής συμβαίνει πραγματικά, οι φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν.

Και όταν ο Ουίλιαμ αποχώρησε ξαφνικά από το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου, στις 27 Φεβρουαρίου, οι φήμες φούντωσαν. Οταν, δε, η Κέιτ παραδέχτηκε ότι επεξεργάστηκε μια φωτογραφία της, η οποία ανακλήθηκε από τα παγκόσμια πρακτορεία ειδήσεων λόγω ανησυχιών ότι είχε παραποιηθεί, τα σενάρια έγιναν κανονικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας.

Δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος το κοινό για τη δυσπιστία που επιδεικνύει πλέον απέναντι σε όσα λέει το Παλάτι για την υγεία της Κέιτ. Η βασιλική οικογένεια έκανε σχεδόν ό,τι μπορούσε για να ενισχύσει τη συνωμοσιολογία. Η μυστικοπάθεια εν μέρει δικαιολογείται από το γεγονός ότι ο Ουίλιαμ έχει δυσανεξία προς τα ΜΜΕ, καθώς –όπως και ο αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι– τα κατηγορεί ότι ευθύνονται για τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, σε τροχαίο στο Παρίσι.

Η προσπάθεια του Παλατιού να ακροβατήσει ανάμεσα στην επιθυμία του κοινού για ενημέρωση και την επιθυμία του Ουίλιαμ για ιδιωτικότητα αποδείχθηκε πάρα πολύ δύσκολη. Σύντομα χάθηκε ο έλεγχος. Διότι, όπως εξήγησε ο Βαλεντάιν Λόου, βασιλικός βιογράφος και πρώην ανταποκριτής των Times, το Παλάτι εκτίμησε εσφαλμένα το επίπεδο πληροφόρησης που ήταν αναγκαίο για να αποφευχθούν οι θεωρίες συνωμοσίας.

«Κατανοώ απόλυτα την επιθυμία τους να μην αποκαλυφθούν προσωπικές ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες», είπε ο Λόου. «Και κόντευαν να το καταφέρουν. Αλλά τότε ο Ουίλιαμ έφυγε από το μνημόσυνο και είναι λάθος να πιστεύεις στη σημερινή εποχή ότι θα ξεφύγεις από κάτι τέτοιο», λέει στην Post.

Είπε ότι η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δεν θα είχε φύγει ποτέ από ένα τέτοιο γεγονός την τελευταία στιγμή με μια αόριστη εξήγηση.

Η σχέση του Ουίλιαμ και της Κέιτ με τα ΜΜΕ έχει καλλιεργηθεί πολύ προσεκτικά, αλλά όχι χωρίς κάποια προβλήματα. Το ταξίδι τους στην Καραϊβική, το 2022, θεωρήθηκε ευρέως ως καταστροφικό από πλευράς δημοσίων σχέσεων. Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε να δίνει το χέρι σε παιδιά μέσα από έναν φράχτη και να στέκεται σε ένα ανοιχτό Land Rover, το οποίο ορισμένοι σχολιαστές είπαν ότι παραπέμπει στο αποικιακό παρελθόν της Βρετανίας. Το περιστατικό δεν τους κόστισε ιδιαίτερα, όμως, καθώς παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλείς.

Ο Μαρκ Μπορκόφσκι, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και κρίσεων, είπε στην Post ότι η ομάδα επικοινωνίας του Παλατιού «παλεύει με την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όταν κάθε κενό ειδήσεων γεμίζει αμέσως με τις πιο γελοίες θεωρίες, όπως “η Κέιτ είναι νεκρή” ή “απήχθη από εξωγήινους”».

«Το Παλάτι προσπαθεί να διατηρήσει μια ημιδιαφάνεια», συμπλήρωσε. «Αλλά, έτσι επιτρέπουν να γεμίσει το κενό».

Προέβλεψε ότι μετά την εμφάνιση της Κέιτ σε έναν επίσημο αρραβώνα, όπως είναι προγραμματισμένο να συμβεί, «όλες αυτές οι γελοίες θεωρίες θα καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων». Αυτό, όμως, δεν θα είναι το τέλος τους. «Ακριβώς όπως ο Μεγαλοπόδαρος και το τέρας του Λοχ Νες, θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που θα πιστεύουν ότι η μελλοντική βασίλισσα είναι σωσίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...