386
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Τρίτη 19 Μαρτίου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Μαρινάκης για υπόθεση Ασημακοπούλου: Κανένα πολιτικό θέμα για τη Νίκη Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2024, 13:22
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Τρίτη 19 Μαρτίου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Μαρινάκης για υπόθεση Ασημακοπούλου: Κανένα πολιτικό θέμα για τη Νίκη Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2024, 13:22

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την υπουργό Εσωτερικών στην υπόθεση Ασημακοπούλου, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Τρίτη, επανέλαβε τρεις φορές ότι η Νίκη Κεραμέως δεν ήταν καν στο υπουργείο όταν εκτυλισσόταν η υπόθεση.

«Η αποστολή των emails έγινε μετά τις εκλογές του Μαΐου 2023, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, όταν η κυρία Κεραμέως ήταν απλώς υποψήφια βουλευτής», είπε ο Παύλος Μαρινάκης, ενώ σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, τόνισε ρητά ότι δεν τίθεται κανένα πολιτικό ζήτημα για την υπουργό Εσωτερικών.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η κυρία Κεραμέως στοχοποιείται από την αντιπολίτευση σε μια προσπάθεια εργαλειοποίησης της όλης υπόθεσης. «Εφτασαν στο σημείο να εμπλέκουν στην υπόθεση ακόμη και παλιότερα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία ούτε σχέση είχαν ούτε και αρμοδιότητα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορώντας την αντιπολίτευση –κυρίως την αξιωματική– ότι «υποδαυλίζει σκόπιμα την παρερμηνεία της υπόθεσης, για λόγους προπαγάνδας».

«Να μη ζητούν παραιτήσεις όσοι δεν παραιτήθηκαν ποτέ για τίποτα. Και αν δεν πιστεύουν εμάς, γιατί δεν περιμένουν να ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα πριν στοχοποιήσουν πρόσωπα;», ανέφερε.

Μια ατομική πράξη δεν μπορεί να χρεώνεται στο κόμμα 

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ακόμη ότι δεν μπορεί να εξομοιώνεται μια ατομική συμπεριφορά (σ.σ. αναφερόμενος στην κυρία Ασημακοπούλου) με ένα ολόκληρο κόμμα.

«Η Νέα Δημοκρατία, όπως και κάθε κόμμα, δικαιούται να έχει τις λίστες των μελών της. Από εκεί και πέρα, η νομοθεσία προβλέπει να δίνονται κάποια στοιχεία, αλλά όχι emails. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει emails. Γι’ αυτό και η εν λόγω υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Εμείς από την πρώτη στιγμή αναζητήσαμε την αλήθεια, και υπήρξε άμεση αντίδραση με τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων. Για εμάς δεν είναι άγνωστες λέξεις η ευθύνη και παραίτηση, ειδικά σε τόσο σοβαρά ζητήματα όπως η προστασία προσωπικών δεδομένων», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Στράφηκε, δε, εκ νέου κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Να μη μας κουνάνε το δάχτυλο όσοι καμαρώνουν που έχουν στις τάξεις τους καταδικασμένους για σοβαρά αδικήματα, όπως η απόπειρα  χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και της Δικαιοσύνης. Να μη μιλάνε για μείζον σκάνδαλό όσοι είχαν στήσει παρα-υπουργεία…».

Καμία σχέση με την επιστολική ψήφο 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ακόμη ότι η υπόθεση των emails δεν έχει καμία σύνδεση με την επιστολική ψήφο. Είπε χαρακτηριστικά ότι όσοι επιχειρούν να συνδέσουν αυτά τα δύο θέματα είναι εκείνοι που δεν στήριξαν την επιστολική ψήφο. «Δεν θα καταφέρουν όμως να μειώσουν την αξία και σημασία αυτού του μέτρου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...