309
Ισραηλινός διαδηλωτής ετοιμάζεται να ρίξει στην πυρά πλακάτ στο οποίο παραλληλίζεται ο Νετανιάχου με τον «βαρόνο της κοκαΐνης» Πάμπλο Εσκομπάρ, το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Τελ Αβίβ | REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Γάζα: Πάνω από 60 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2024, 12:46
Ισραηλινός διαδηλωτής ετοιμάζεται να ρίξει στην πυρά πλακάτ στο οποίο παραλληλίζεται ο Νετανιάχου με τον «βαρόνο της κοκαΐνης» Πάμπλο Εσκομπάρ, το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Τελ Αβίβ
|REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Γάζα: Πάνω από 60 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2024, 12:46

Περισσότεροι από 60 νεκροί Παλαιστίνιοι είναι ο απολογισμός των ισραηλινών επιθέσεων τη νύχτα του Σαββάτου στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τη Χαμάς – και μερικές ώρες πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του Μπενιαμίν Νετανιάχου, που θα επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις με στόχο μια πιθανή εκεχειρία.

Επειτα από πέντε και πλέον μήνες πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές δεν παύει να αυξάνεται στη Γάζα, με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων μετά τις 7 Οκτωβρίου να ανέρχεται σε 31.645 σύμφωνα με τη Χαμάς, την ώρα που απειλείται γενικευμένος λιμός, κατά τα λεγόμενα του ΟΗΕ.

Οι τραυματίες στη Γάζα ανέρχονται σε τουλάχιστον 73.676, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα. Τις τελευταίες 24 ώρες, 92 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους.

Παρά τις διεθνείς πιέσεις για κατάπαυση πυρός, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, που έχει ορκιστεί να αφανίσει τη Χαμάς, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο.

Την Κυριακή το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για τουλάχιστον 61 νεκρούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, κατά τα δεκάδες νυχτερινά πλήγματα του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Οι επιδρομές εντάθηκαν στο Ντεΐρ αλ-Μπαλάχ, στην Πόλη της Γάζας στον Βορρά και στις πόλεις Χαν Γιουνίς και Ράφα στον Νότο, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Απέναντι στον καταστροφικό πόλεμο, οι διεθνείς μεσολαβητές –ΗΠΑ, Κατάρ, Αίγυπτος– προσπαθούν να επιτύχουν μια νέα συμφωνία για ανθρωπιστική εκεχειρία, ύστερα από εκείνη στα τέλη Νοεμβρίου. 

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ αναμένεται να συνεδριάσει στον τέλος της ημέρας για να καθορίσει την «εντολή» προς την αποστολή που θα μεταβεί στην Ντόχα για τις νέες συνομιλίες. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, βαρόνος της Ακρας Δεξιάς, αντιτίθεται στην αποστολή αυτή. «Ο Νετανιάχου πρέπει να δώσει εντολή να εισέλθει άμεσα ο στρατός στη Ράφα και να ενταθεί η στρατιωτική πίεση μέχρι να καταστραφεί η Χαμάς» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...