363
Η Στόρμι Ντάνιελς και ο Ντόναλντ Τραμπ κάνουν δηλώσεις (φωτογραφίες αρχείου) | REUTERS/Brendan Mcdermid (L) REUTERS/Joshua Roberts

ΗΠΑ: Νέα στοιχεία έλαβαν οι εισαγγελείς για την δωροδοκία της Στόρμι Ντάνιελς από τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 12:11
Η Στόρμι Ντάνιελς και ο Ντόναλντ Τραμπ κάνουν δηλώσεις (φωτογραφίες αρχείου)
|REUTERS/Brendan Mcdermid (L) REUTERS/Joshua Roberts

ΗΠΑ: Νέα στοιχεία έλαβαν οι εισαγγελείς για την δωροδοκία της Στόρμι Ντάνιελς από τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 12:11

Οι εισαγγελείς του Μανχάταν δήλωσαν την Πέμπτη ότι είναι πρόθυμοι να καθυστερήσουν τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την εξαγορά της σιωπής της Στόρμι Ντάνιελς έως και 30 ημέρες, ώστε να μελετήσουν τα έγγραφα που έλαβαν πρόσφατα από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Το αίτημα έχει τη δυνατότητα να καθυστερήσει τη διαδικασία, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει με την επιλογή των ενόρκων στις 25 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και θα ήταν η πρώτη από τις τέσσερις ποινικές κατηγορίες εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ που θα οδηγηθεί σε δίκη.

Το γραφείο του εισαγγελέα, Αλβιν Μπραγκ, είπε στο δικαστήριο ότι είχαν λάβει από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς περίπου 31.000 σελίδες εγγράφων και περίμεναν περισσότερες την επόμενη εβδομάδα.

«Με βάση την αρχική μας ανασκόπηση, αυτά τα αρχεία φαίνεται να περιέχουν υλικό που σχετίζεται με το αντικείμενο αυτής της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων υλικών που ζητήσαμε από το υπουργείο Δικαιοσύνης πέρυσι και είχε αρνηθεί να μας δώσει», είπαν οι εισαγγελείς.

Οι δικηγόροι του Τραμπ έχουν ζητήσει είτε να καθυστερήσουν την έναρξη της δίκης για 90 ημέρες είτε να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του, ισχυριζόμενοι ότι κατά τη διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της υπεράσπισης και της εισαγγελίας, διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Οι εισαγγελείς απάντησαν ότι δεν είναι απαραίτητη τόση καθυστέρηση.

Ο Τραμπ θέλει να καθυστερήσει η έναρξη της δίκης, έως τα τέλη Ιουνίου, ώστε να έχει εκδοθεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία, όπως ελπίζει, θα του παρέχει ασυλία, επειδή διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τραμπ είχε δώσει εντολή στον πρώην δικηγόρο του, Μάικλ Κοέν, πριν τις εκλογές του 2016, να πληρώσει 130.000 δολάρια στην πρώην πρωταγωνίστρια ταινιών ερωτικού περιεχομένου, Στόρμι Ντάνιελς, για να μην αποκαλύψει ότι είχαν σεξουαλική επαφή, το 2008.

Ο Τραμπ δικαιολόγησε στη συνέχεια την πληρωμή ως νομικά έξοδα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται τη συνάντηση με την Ντάνιελς και έχει δηλώσει αθώος σε 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων.

Τον περασμένο μήνα, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Τραμπ πίεσε τον Κοέν, το 2018, για να μην συνεργαστεί με την ομοσπονδιακή έρευνα για την δωροδοκία της Ντάνιελς.

Ο Κοέν ομολόγησε την ενοχή του εκείνη τη χρονιά για παραβίαση του νόμου για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...