276
| George Vitsaras / SOOC

Παρέμβαση Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση του Κολωνού: «12 χρόνων συναίνεσε;»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2024, 23:00
| George Vitsaras / SOOC

Παρέμβαση Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση του Κολωνού: «12 χρόνων συναίνεσε;»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2024, 23:00

Είναι τέτοιο το σοκ από την εισαγγελική πρόταση για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό –ιδίως για τα όσα (δεν) αναγνώρισε η εισαγγελέας στον κατηγορούμενο Ηλία Μίχο– που προκάλεσε αναστάτωση και στον πολιτικό κόσμο της χώρας, με την Ντόρα Μπακογιάννη μάλιστα να προχωρά σε δημόσια παρέμβαση.

Ως γνωστόν, η εισαγγελέας είπε ότι δεν στοιχειοθετείται βιασμός της 12χρονης από τον Μίχο (που οδηγεί σε ισόβια), αλλά κατάχρηση ανηλίκου (κακούργημα, 10-15 χρόνια). Για να στοιχειοθετηθεί ο βιασμός πρέπει να υπάρχει βία…

Η κυρία Μπακογιάννη, βουλευτής Χανίων της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, στάθηκε, με ανάρτησή της στο Twitter, στη θέση της εισαγγελέως ότι ο 55χρονος κατηγορούμενος –του οποίου ζητήθηκε η απαλλαγή από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας λόγω… αμφιβολιών– δεν είναι ένοχος, επειδή το 12χρονο θύμα του συναίνεσε (η εισαγγελέας μοιάζει να αποδέχεται τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι ήταν «ερωτευμένος» με το κοριτσάκι).

Η κυρία Μπακογιάννη υπενθύμισε μεταξύ άλλων πως «σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη».

Εγραψε η κυρία Μπακογιάννη σε ένα εμφανώς θυμωμένο tweet:

«12 χρονών συναίνεσε;

»Η Οδηγία 2011/93 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας ορίζει την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης ως “η ηλικία κάτω από την οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί”.

»Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...