432
|

Μαρινάκης για υπόθεση Κολωνού: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε η ποινή του βιασμού

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2024, 13:37

Μαρινάκης για υπόθεση Κολωνού: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε η ποινή του βιασμού

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2024, 13:37

Χωρίς να σχολιάσει την πρόταση της εισαγγελέως για τον κύριο κατηγορούμενο της υπόθεσης του Κολωνού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε την Πέμπτη ότι «και μόνο το άκουσμα τέτοιων πράξεων προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό».

Στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα και ότι «πλέον δεν υπάρχει παρα-υπουργείο δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου…».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόζεται ο ποινικός κώδικας που είχε θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος προβλέπει μικρότερες ποινές για τις κατηγορίες που βαρύνουν τους κατηγορούμενους. «Εφόσον ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος καταδικαστεί τελικά για βιασμό ανηλίκου, θα έχει ποινή το πολύ 15 χρόνια κάθειρξης. Διότι εφαρμόζεται ο επιεικέστερος νόμος που ίσχυε από το χρόνο τέλεσης της πράξης μέχρι τη στιγμή της απόφασης του δικαστηρίου. Σε αυτό το διάστημα ίσχυαν 3 διαφορετικοί νόμοι. Μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ η ποινή ήταν 20 χρόνια. Ηρθε ο ευαίσθητος ΣΥΡΙΖΑ και το μείωσε στα 15 χρόνια. Και η δήθεν κακιά ΝΔ στο βιασμό ανηλίκου έβαλε αποκλειστική ποινή την ισόβια κάθειρξη. Επειδή όμως επιβάλλεται στο δικαστήριο να εφαρμόσει τον πιο επιεική νόμο, η ποινή δεν θα ξεπεράσει τα 15 χρόνια», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Τι είπε για την ανομία και τα πανεπιστήμια 

Για την ασφάλεια και τα περιστατικά ανομίας σε εκπαιδευτικούς χώρους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η αστυνομία κάνει τα πάντα. «Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν παντού και εντός πανεπιστημίων αν υπάρχει ένδειξη. Τέλος η εποχή της ασυλίας και της ανομίας, άμεσα ο κάθε υπαίτιος κάθε τέτοιας πράξης θα συλλαμβάνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε πως όταν υπάρχουν συλλήψεις ατόμων που προέρχονται από τα πανεπιστήμια, οι πρυτανικές αρχές έχουν χρέος να ακολουθούν την πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται. «Αυτές οι νοσηρές πολύ μικρές μειοψηφίες εμποδίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών να σπουδάσουν σε ανθρώπινα πανεπιστήμια, προσπαθούν να σταθούν εμπόδιο σε κάθε μεταρρύθμιση. Δεν θα τα καταφέρουν», επεσήμανε.

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους αγρότες

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Μαρινάκης, εισάγεται προς ψήφιση τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να συνάπτουν μακροχρόνιες συμβάσεις παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι πάροχοι θα προσφέρουν ευνοϊκές τιμές με πράσινη ενέργεια από νέους φωτοβολταϊκούς σταθμούς οι οποίοι θα κατασκευαστούν.

Ανάλογα με το ύψος των καταναλώσεων που θα εκπροσωπεί, ο κάθε πάροχος θα μπορεί να συνάπτει διμερή σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειες με σταθμούς οι οποίοι θα λάβουν κατά προτεραιότητα όρους σύμβασης από τον ΑΔΜΗΕ.

Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης ότι προβλέπεται 10ετης περίοδος αποπληρωμής οφειλών ρεύματος με μηδενικό επιτόκιο. «Είναι δέσμευση του πρωθυπουργού η οποία υλοποιείται άμεσα με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου. Παράλληλα η κυβέρνηση, όπως έχει δεσμευθεί, εξετάζει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα με μόνιμα χαρακτηριστικά από το 2025, ενώ προχωρά με συγκεκριμένες προτάσεις για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News