613
|

Μαρινάκης προς Κασσελάκη: Η οικονομική πολιτική δεν είναι monopoly

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2024, 13:11

Μαρινάκης προς Κασσελάκη: Η οικονομική πολιτική δεν είναι monopoly

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2024, 13:11

Με το παιχνίδι… monopoly παρομοίασε το οικονομικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε αρχηγό αλλά όχι και τακτική.

«Εδώ η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ο κ. Κασσελάκης παίρνει τη σκυτάλη της παροχολογίας από τον κ. Τσίπρα. Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής δεν είναι monopoly. Κι εγώ μπορώ να βγάλω ένα χαρτί, να βάλω δέκα αριθμούς αριστερά, δέκα αριθμούς δεξιά. Ο τελευταίος που το έκανε αυτό ήταν ο κ. Τσίπρας. Από τότε, από τον κ. Τσίπρα μέχρι τον κ. Κασσελάκη, έχει μεσολαβήσει η πραγματικότητα, η σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα. Υπάρχει αυτή η λέξη, αυτή η έννοια. Η έννοια της πραγματικότητας, η οποία κατεδαφίζει τον λαϊκισμό», είπε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ ο Παύλος Μαρινάκης.

Το βράδυ της Τρίτης, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε το «ελληνικό όνειρο», με 7 προτεινόμενα μέτρα 3,2 δις κατά της ακρίβειας και 5 προτάσεις βάθους δεκαετίας για το φορολογικό σύστημα. Μάλιστα, σε ανάρτησή του ανέφερε ότι οι προτάσεις του  για την οικονομία δεν δημοσιοποιήθηκαν αρκούντως. Παρόντες στην παρουσίαση αυτών των προτάσεων ήταν οι εκπρόσωποι όλων των «τάσεων» εντός του κόμματος, όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Παύλος Πολάκης, ο Νίκος Παππάς και άλλοι.

«Με αυτές τις υποσχέσεις ανέλαβε τα ηνία» 

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε ότι οι παρουσίες αυτές είναι ενδεικτικές της τακτικής που συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της οικονομίας.

«Στην πρώτη κυβέρνηση συμμετείχαν όλοι αυτοί που ήταν στην πρώτη σειρά και, ουσιαστικά, στο κόμμα στο οποίο εξελέγη πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης. Ήρθε στην εξουσία με αντίστοιχες, μη σας πω ίδιες σε πολλές περιπτώσεις, υποσχέσεις: Θα φορολογήσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις, θα πάρουμε τα λεφτά από τις μεγάλες επιχειρήσεις και θα τα δώσουμε στους υπόλοιπους. Αντί για αυτά, αύξησαν ή επέβαλλαν πάνω από 25 φορολογικούς συντελεστές, άφησαν την ανεργία οκτώ μονάδες μεγαλύτερη από ό,τι εμείς την έχουμε τώρα, στο 10%», είπε.

Και πρόσθεσε πως στην παροχολογία η κυβέρνηση Μητσοτάκη απάντησε με «400.000 θέσεις εργασίας, με κατάργηση ή μείωση 50 και πλέον φόρων και με αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 650 στα 780 ευρώ».

Ανέφερε ακόμη ότι «την κρίση δεν την έμαθε τότε ο κ. Τσίπρας, πριν γίνει πρωθυπουργός. Ήξερε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διατυπώνει ένα πρόγραμμα. Η πραγματικότητα συνεχίστηκε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τι άλλο μας δίδαξε; Πόσο σημαντικό είναι να έχεις μια ισχυρή οικονομία, πόσο σημαντικό είναι να έχεις παραπάνω μισθούς. Εμείς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, γιατί μπορεί η ζωή κάποια να τα φέρει έτσι και να αντιμετωπίσουμε κρίσεις. Υπάρχουν και κάποιες στιγμές που έρχονται κρίσεις και χρειάζεται τελικά μια αξιόπιστη κυβέρνηση. Όλα αυτά τα δις τα οποία ήρθαν στη χώρα για να κρατηθεί η οικονομία μας όρθια, δεν θα είχαν έρθει αν η χώρα μας ήταν στην κατάσταση που ήταν το 2015 και μια οικονομία για τα σκουπίδια».

Τι εκτίμησε για τις ευρωεκλογές 

Για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Οι Ευρωεκλογές είναι μια κάλπη που οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιους ευρωβουλευτές θέλουν να τους εκπροσωπούν στην Ευρώπη. Τους τελευταίους μήνες ζήσαμε ένα απόλυτο «κοντράστ». Από τη μία Ευρωβουλευτές να συκοφαντούν τη χώρα, μάλιστα ενώ κάποτε κατάπιναν αμάσητες τις παραβιάσεις στο Κράτος Δικαίου, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, απειλές δημοσιογράφων και τα συναφή. Και ένα κόμμα, τη Ν.Δ., μια Κυβέρνηση η οποία πηγαίνει στην Ευρώπη δια του Πρωθυπουργού και φέρνει χρήματα στη χώρα, διαπραγματεύεται σκληρά για το συμφέρον των αγροτών και αντιμετωπίζει κρίσεις».

»Οι Ευρωεκλογές, λοιπόν, δεν είναι παιχνίδι, θεωρώ εγώ. Είναι απόλυτα κυρίαρχος ο ελληνικός λαός. Ο στόχος ποιος είναι; Το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό… Είμαστε αισιόδοξοι ότι όταν καθίσουν οι πολίτες και δουν, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο πολλών κρίσεων, τι έχουμε καταφέρει και πόσα ακόμη μπορούμε να κάνουμε και το ότι εφαρμόσαμε ήδη το 50% του οικονομικού μας προγράμματος σε έναν χρόνο και πολλά ακόμα, θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...