752
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου την Τρίτη 12 Μαρτίου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Kυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο Κασσελάκης δεν είναι influencer – να δώσει απαντήσεις αντί για λάσπη στον ανεμιστήρα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2024, 16:21
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου την Τρίτη 12 Μαρτίου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Kυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο Κασσελάκης δεν είναι influencer – να δώσει απαντήσεις αντί για λάσπη στον ανεμιστήρα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2024, 16:21

Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι influencer, αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, είτε του αρέσει είτε όχι. Εμείς δεν θα κάνουμε τους ανακριτές και τους εισαγγελείς, εκείνος όμως ας μην πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα αντί απαντήσεων.

Αυτό ήταν το σχόλιο από το κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να (μην) απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για όσα βγαίνουν στο φως αναφορικά  με τη λεγόμενη υπόθεση των αστακοκάραβων, ήτοι το ασυμβίβαστο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην αλλοδαπή με τη νέα του ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει απαντήσει σε κάθε άσχετη ερώτηση που του ετέθη, αλλά δεν έχει δώσει καμία απάντηση για τις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις τις οποίες δεν θέτουμε μόνο εμείς, θέτει και η Δικαιοσύνη και θέτουν και οι πολίτες», παρατήρησε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει:

«Γιατί ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ένας influencer του Διαδικτύου, είναι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σε αυτή τη χώρα που υπάρχει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αποφασίστηκε από τα μέλη του κόμματος αυτού με δημοκρατική διαδικασία ο κ. Κασσελάκης να είναι πρόεδρος. Σε αυτή λοιπόν τη χώρα υπάρχουν νόμοι και μάλιστα τον συγκεκριμένο νόμο τον θέσπισε, τον ψήφισε για να στοχοποιηθεί ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του -χωρίς να αποδειχθεί τίποτα και να υπάρχει πλήρης δικαίωση για τον ίδιο και τη σύζυγό του- η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τι να κάνουμε τώρα! Αν δεν του αρέσουν του κ. Κασσελάκη οι νόμοι, δεν αλλάζουν έτσι οι νόμοι».

«Αν δεν θέλει να απαντήσει, ας μην απαντήσει, αλλά να μην πετάει λάσπη»

Ο κ. Μαρινάκης θελησε επίσης να ξεκαθαρίσει ότι «η υπόθεση των αστακοκάραβων» δεν ήταν κάτι που το ανακίνησε η κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως «ξεκίνησε από σοβαρότατες καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ».

Προς το παρόν ο ίδιος δεν απαντά, παρατήρησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για την ουσία της υπόθεσης. «Απάντησε αν είναι νόμιμα τα λεφτά που έχει βγάλει στην Αμερική. Εμείς δεν ρωτήσαμε αυτά. Δεν κάνουμε τους δικαστές και τους εισαγγελείς όπως έκανε το κόμμα του. Αν δεν θέλει να απαντήσει, ας μην απαντήσει, αλλά να μην πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα».

«Λέει και πράγματα ανυπόστατα περί offshore. Από το κεφάλι του τα βγάζει. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα κι αν είναι και σήμερα. Αν έδωσε χρήματα στο κόμμα του για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του και αν πληρώθηκαν από άλλη εταιρεία όπου αυτός δεν είναι», συνέχισε το σφυροκόπημα κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαρινάκης κατηγορώντας τον παραλληλα για ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος του Πρωθυπουργού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε πάντως να επιμένει και σε νεότερη δήλωσή του για το θέμα επανήλθε δριμύτερος κατά του Πρωθυπουργού, ισχυριζόμενος κατά τα άλλα ότι έχει αποχωρήσει από τον Μάρτιο του 2023 από τη μπίζνα με τα αστακοκάραβα.

«Γι αυτό ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το “ανακάλυψε” το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών», ανέφερε συγκρεκριμένα.

Ερώτηση για τον κ. Κασσελάκη και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες δέχθηκε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης κατά την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του  ΣΚΑΪ.

«Ομιλώ και ως παθών. Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο ο οποίος δεν είχε πολλή λογική. Στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγό μου. Προσαρμοστήκαμε αμέσως. Τώρα ακουμπάει τον κ. Κασσελάκη και μας κουνάει το δάχτυλο. Αλλα ερωτάται και άλλα απαντάει. Ο νόμος ισχύει για όλους», τόνισε ο Πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι πάει πολύ «να  μας κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος δικαίου».

Απαντήσεις όμως από τον προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και πρώην υπουργός και βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης , σε μία τοποθέτηση που προκάλεσε δίχως άλλο αίσθηση:

«Ολοι οι πολιτικοί οφείλουν να είναι διάφανοι στο πού και πώς μετέχουν. Ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύω ότι δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια θεσμική αντιμετώπιση του θέματος. Στο πόθεν έσχες φαίνονται τα πάντα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ.

«Τα οικονομικά του προέδρου είναι άλλο θέμα. Για τα οικονομικά του κόμματος οφείλουν να λειτουργήσουν τα αρμόδια όργανα, η ΚΕ και η εξελεγκτική επιτροπή και να δώσουν απαντήσεις. Είναι μια διαχείριση που δεν αρμόζει σε κόμμα που είναι αξιωματική αντιπολίτευση να γίνεται τέτοιος διάλογος», πρόσθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά την καρατόμηση του πρώην γενικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...