417
| In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κυβέρνηση: Αναπάντητα τα ερωτήματα για τις εταιρείες Κασσελάκη και τα «παρασυστήματα» Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 21:13
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κυβέρνηση: Αναπάντητα τα ερωτήματα για τις εταιρείες Κασσελάκη και τα «παρασυστήματα» Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 21:13

Δύο ανακοινώσεις εκδόθηκαν την Κυριακή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος απεύθυνε προς τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα ερωτήματα, τόσο για τις εταιρίες του Στέφανου Κασσελάκη όσο και για τα «παρασυστήματα» που λειτουργούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα, όπως ισχυρίστηκαν και οι ίδιοι του οι υπουργοί.

Μια ημέρα μετά, τα χθεσινά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, σχολίασαν τη Δευτέρα πηγές της κυβέρνησης, καθώς «το μόνο που κάνει ο κ. Κασσελάκης είναι να προσπαθεί να θυματοποιηθεί για να αποφύγει τις απαντήσεις».

«Κανείς δεν τον ρώτησε γενικά για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, αλλά καλείται να απαντήσει για το αν γνωρίζει τι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του κόμματός του για τους πολιτικούς αρχηγούς και τις εκτός Ελλάδος εταιρίες.

»Πόσες είναι αυτές οι εταιρίες του; Τι έχει κάνει για αυτές όπως προβλέπει ο νόμος;

»Πόσες από αυτές, μάλιστα, είναι σε φορολογικούς παραδείσους;», ζήτησαν να μάθουν οι ίδιες πηγές.

«Οσο για τη λάσπη που επιχείρησε να πετάξει χθες προς τον κ. Μητσοτάκη, έχει αποδειχθεί προ πολλού, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι τίποτε από αυτά δεν ισχύει», κατέληξαν, σε μία αιχμή για τις επικριτικές προς τον Πρωθυπουργό διαρροές από την Κουμουνδούρου αντί απαντήσεων.

«Είναι επιχειρηματίας», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, πηγές είχαν αναφέρει, μετά την πρώτη ανακοίνωση Μαρινάκη τα εξής:

«Μια…συγκλονιστική ανακάλυψη έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης: Εμαθε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης είναι επιχειρηματίας! Είχε δραστηριοποιηθεί μάλιστα με αστακοκάραβα στις ΗΠΑ, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη του!

»Δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση η καθυστέρηση με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο Μαξίμου. Οπως φαίνεται, η ικανότητά τους περιορίζεται στο να “συγκαλύπτουν” το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη. Αν χρειαστούν βοήθεια πάντως, στη διάθεση τους. Ενδέχεται οι αστακοί του κυρίου Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν “συναντήσει” κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη».

Μετά τη δεύτερη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, από τον ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσαν:

«Γιατί άραγε τόσο μεγάλος πανικός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και το Μέγαρο Μαξίμου; Μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει ήδη πολλά ένσημα από την αγορά σε ανταγωνιστικά πεδία, σε αντίθεση με διάφορα ανεπάγγελτα τζάκια που μεγάλωσαν με… αστακομακαρονάδες και πλέον όταν διοικούν συγκαλύπτουν εγκλήματα;

»Μάλλον ο κ. Γκρίνμπεργκ βλέπει κάποιες νέες κυλιόμενες μετρήσεις τις οποίες ωστόσο βλέπουμε όλοι μας.

»Σημείωση: ευχαριστούμε για την παραδοχή ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει να κάνει Tik Tok καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...