226
Eνα Boeing 787-9 Dreamliner της LATAM Airlines, σαν αυτό που παρουσίασε «τεχνικό πρόβλημα» | EPA/Alberto Valdes

Θρίλερ στη Νέα Ζηλανδία: 50 επιβάτες αεροπλάνου τραυματίστηκαν στη διάρκεια πτήσης – 13 στο νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 10:15
Eνα Boeing 787-9 Dreamliner της LATAM Airlines, σαν αυτό που παρουσίασε «τεχνικό πρόβλημα»
|EPA/Alberto Valdes

Θρίλερ στη Νέα Ζηλανδία: 50 επιβάτες αεροπλάνου τραυματίστηκαν στη διάρκεια πτήσης – 13 στο νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 10:15

Τουλάχιστον 13 επιβάτες πτήσης προερχόμενης από το Σίδνεϊ χρειάστηκε να διακομισθούν στο νοσοκομείο, έπειτα από αναταράξεις στο αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν με προορισμό τη Χιλή και είχε κάνει στάση στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

«Οι διασώστες των ασθενοφόρων αξιολόγησαν την κατάσταση 50 τραυματιών, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες», δήλωσε ο Τζέραρντ Κάμπελ της νεοζηλανδικής υπηρεσίας Ασθενοφόρων Σεντ Τζον, ο οποίος διευκρίνισε ότι 13 άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, τα σωστικά συνεργεία ειδοποιήθηκαν γύρω στις 16:00 τοπική ώρα, της Δευτέρας (05:00 ώρα Ελλάδος) για να σπεύσουν στο αεροδρόμιο, όπου εστάλησαν πέντε ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της LATAM Airlines, που έχει έδρα στη Χιλή, «τεχνικό πρόβλημα» προκάλεσε μια «ισχυρή κίνηση» κατά τη διάρκεια πτήσης του αεροσκάφους της από το Σίδνεϊ στο Οκλαντ.

Σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης πτήσεων σε πραγματικό χρόνο, FlightAware, ένα Boeing 787-9 Dreamliner της νοτιοαμερικανικής αεροπορικής εταιρείας που εκτελούσε την πτήση LA800, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Οκλαντ βάσει προγράμματος το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Η πτήση αυτή με προορισμό το Σαντιάγο της Χιλής πραγματοποιεί συνήθως στάση στο Όκλαντ.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε στην εφημερίδα Herald ότι υπήρξε «τεχνικό πρόβλημα» στην πτήση που «επηρέασε» κάποια μέλη του πληρώματος και επιβάτες, αλλά δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Boeing και η LATAM Airlines δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει σε ερωτήματα του Reuters σχετικά με τα αίτια και το είδος του περιστατικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...