372
Οι δυο φίλοι, Ορμπαν και Μπάιντεν |

Μπάιντεν για Τραμπ και Ορμπαν: Δείξε μου τον φίλο σου…

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2024, 11:31
Οι δυο φίλοι, Ορμπαν και Μπάιντεν
|

Μπάιντεν για Τραμπ και Ορμπαν: Δείξε μου τον φίλο σου…

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2024, 11:31

Ο oύγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Oρμπαν ταξίδεψε στη Φλόριντα την Παρασκευή για να επισκεφθεί τον Ντόναλντ Τραμπ, σε μια συνάντηση που αποδοκιμάστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. 

Η συνάντηση στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Τραμπ έγινε λίγο αφότου ο Ορμπαν υιοθέτησε την προσπάθεια του τέως προέδρου των ΗΠΑ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο φέτος. Η συνάντηση ήρθε ως συνέχεια στον εναγκαλισμό του Τραμπ με αυταρχικούς ηγέτες που πιέζουν τις δημοκρατικές παραδόσεις, αναφέρει το Politico.

Ο ούγγρος ηγέτης έχει γίνει σύμβολο για ορισμένους συντηρητικούς λαϊκιστές επειδή υποστηρίζει την «ανελεύθερη δημοκρατία», συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στη μετανάστευση και τα δικαιώματα LGBTQ+. 

Τι συζήτησαν

Το γραφείο του Τραμπ δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι οι δύο μακροχρόνιοι σύμμαχοι συζήτησαν «ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που επηρεάζουν την Ουγγαρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της ύψιστης σημασίας ύπαρξης ισχυρών και ασφαλών συνόρων για την προστασία της κυριαρχίας κάθε έθνους». 

Ο Μπάιντεν είπε για τον Τραμπ: «Ξέρεις ποιον υποδέχεται σήμερα ο Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο; Τον Ορμπαν της Ουγγαρίας, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πιστεύει ότι η δημοκρατία λειτουργεί, επιδιώκει τη δικτατορία». 

«Βλέπω ένα μέλλον όπου θα υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, δεν θα τη μειώνουμε», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας στην Πενσιλβάνια. 

Αναρτήσεις του Ορμπαν

Ο Ορμπαν διατύπωσε ξανά τον θαυμασμό που τρέφει για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή τους, αποκαλώντας τον «πρόεδρο της ειρήνης». Επίσης δημοσίευσε εικόνες στον λογαριασμό του στο Instagram όπου συναντιέται με τον Τραμπ και το επιτελείο του πρώην προέδρου. Ο Ορμπαν επανέλαβε την υποστήριξή του στον Τραμπ σε ένα tweet. 

 

«Χρειαζόμαστε ηγέτες στον κόσμο που είναι σεβαστοί και μπορούν να φέρουν την ειρήνη. Είναι ένας από αυτούς! Επιστρέψτε και φέρτε μας ειρήνη, κύριε Πρόεδρε!». έγραψε ο Ορμπαν. 

 «Η μεγαλύτερη μάχη στη διεθνή πολιτική είναι μεταξύ των παγκοσμιοποιητών και εκείνων που πιστεύουν στην εθνική κυριαρχία. Χάρηκα που είδα… ότι εμείς οι κυρίαρχοι έχουμε πολλούς φίλους και στις ΗΠΑ», είπε. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...