603
| In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς κατά Κουτσούμπα για τα περί «sugar daddies»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 18:28
|In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς κατά Κουτσούμπα για τα περί «sugar daddies»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 18:28

«Πέφτουν τα προσωπεία για ακόμη μια φορά μετά την καταψήφιση του ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο», τόνισε σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα μη κρατικά ΑΕΙ, για τις φοιτήτριες που οδηγούνται να αναζητούν… «sugar daddies» λόγω των ακριβών διδάκτρων.

«Με έκπληξη παρατηρήσαμε σήμερα από το βήμα της βουλής τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ να κάνει μια άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση. Ποια ήταν αυτή; “Η επιβολή διδάκτρων οδηγεί φοιτήτριες να αναζητούν ‘sugar daddies’”. Αραγε αυτή είναι η θέση και το επιχείρημα ενός αντιπολιτευτικού κόμματος απέναντι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων;

Οι γυναίκες σήμερα παλεύουμε καθημερινά απέναντι σε μια πατριαρχική κοινωνία που δεν λέει να αλλάξει, γεμάτη έμφυλα στερεότυπα. Μια κοινωνία βίας και εξουσιαστικών συμπεριφορών απέναντι σε γυναίκες. Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι σεξιστικά σχόλια μέσα από το κοινοβούλιο των υποτιθέμενων υπερασπιστών της ισότητας», τόνισε, μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τη Βούλα Κεχαγιά, τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «οι σημερινές αναφορές του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής» προκαλούν «έκπληξη και θλίψη». «Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά», παρατήρησε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

«Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα», ήταν το αιχμηρό σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την επίμαχη αποστροφή του επικεφαλής του Περισσού.

Σχετική αναφορά έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστής Καρπόζηλος, ο οποίος, στο πλαίσιο μίας γενικότερης τοποθέτησης για το σ/ν για την ανώτατη εκπαίδευση, έκανε ειδική μνεία «στην προσπάθεια του ΚΚΕ να γίνει viral καταφεύγοντας σε ιστορίες για… “sugar daddies”».

«Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική», χαρακτήρισε τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Ως η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος», κάλεσε τον κ. Κουτσούμπα «να ανακαλέσει, σήμερα παραμονή της Ημέρας της Γυναίκας, αυτή τη δήλωση και να ζητήσει συγγνώμη».

Τον χορό των κομματικών αντιδράσεων είχε ανοίξει, ωστόσο, η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού, ο οποίος μίλησε για «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση» από την πλευρά του κ. Κουτσούμπα.

Ο ίδιος είχε στηλιτεύσει και τη μέχρι στιγμής απουσία αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, προσθέτοντας: «Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη».

Για την Ιστορία, ολόκληρη η επίμαχη φράση του γραμματέα του ΚΚΕ, σύμφωνα με το κομματικό portal 902.gr, έχει ως εξής:

«Κυριολεκτικά, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, το κάνετε πιο εύκολο στην κυβέρνηση της ΝΔ. Κι εσείς τα ίδια προτείνετε. Απλά λέτε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 πριν και μετά να γίνει αυτό που φέρνει σήμερα η ΝΔ. Τώρα, για το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν “sugar daddies” για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Αλλά μάλλον πρέπει να βρείτε άλλον “καπιταλιστικό παράδεισο” να αντιγράψετε. Αφού, τα τελευταία στοιχεία της EUROSTAT, δείχνουν αύξηση της ανεργίας των αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις σκανδιναβικές χώρες».

  • Υπόψιν, η σατιρική ιστοσελίδα Luben, στα βίντεο της οποίας ο κ. Κουτσούμπας έχει πράγματι πρωταγωνιστήσει πολλάκις, προεξόφλησε ότι η επίμαχη ατάκα του γ.γ. του ΚΚΕ θα… αξιοποιηθεί κατάλληλα. Πρόκειται για «μια φράση που μάλλον θα ξανακούσετε στο μέλλον σε άλλα βίντεο», σχολίασε η σελίδα σε ανάρτησή της που αναπαράγει την είδηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...