343
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση Κουτσούμπα που προφανώς προοριζόταν για το «:Luben» | INTIMEnews

ΝΔ: Αθλιότητα Κουτσούμπα στη Βουλή με «sugar daddies», αλλά σήμερα είναι απλώς Πέμπτη…

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 17:00
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση Κουτσούμπα που προφανώς προοριζόταν για το «:Luben»
|INTIMEnews

ΝΔ: Αθλιότητα Κουτσούμπα στη Βουλή με «sugar daddies», αλλά σήμερα είναι απλώς Πέμπτη…

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 17:00

Το ευφυολόγημα που έκρινε σκόπιμο να εντάξει στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με την «έτοιμη από καιρό» ατάκα περί «sugar daddies» (στους οποίους κατά τον ίδιο, απευθύνονται οι φοιτήτριες -στη Σουηδία- για να εξασφαλίσουν τα χρήματα για τα δίδακτρα των σπουδών τους), προκάλεσε όπως ήταν επόμενο, έντονες αντιδράσεις, ανάμεσά τους και αυτή του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού.

Στο σχόλιό του για το κρεσέντο αυτό σεξισμού από τον γ.γ. του ΚΚΕ, και μάλιστα από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Ρωμανός έκανε λόγο για «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση», ενώ έθιξε και την υποκρισία στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους τοποθετήσεων, αναλόγως από ποιον προέρχονται. «Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη», παρατήρησε με ισχυρή δόση ειρωνείας ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στη δήλωσή του που αναλυτικά έχει ως εξής:

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους «θα αναγκάζονται να αναζητούν “sugar daddies” με τα γνωστά ανταλλάγματα».

Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση.

Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου.

Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη..

Το ΚΚΕ απάντησε επιμένοντας στην ορθότητα των λεγομένων του επικεφαλής του, επισημαίνοντας ότι «η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης».

«Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών; Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν», σχολίασε, μεταξύ άλλων, το γραφείο Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Οι… «εξηγήσεις» του Περισσού δεν έπεισαν, πάντως, ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία επίσης επέκριναν τη στάση του κ. Κουτσούμπα (διαβάστε σχετικά εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...