840
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ με το δάνειο Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2024, 20:01
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ με το δάνειο Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2024, 20:01

Δεν έχουν τέλος οι αναταράξεις στην Κουμουνδούρου. Ο λόγος για το δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα τη Δευτέρα, λίγες ημέρες μετά τη δημοσιογραφική αποκάλυψη για την εμπλοκή αλλοδαπής εταιρείας του προέδρου στην επίμαχη δανειακή σύμβαση.

Η αρχή έγινε το απόγευμα με μία ανάρτηση του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου, στην οποία διατυπώνονται σοβαρά ερωτηματικά σε σχέση με τα χρήματα που δάνεισε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα.

Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι «το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό της Left Media ΑΕ το απόγευμα της Παρασκευής 29/12/2023, ενώ το Δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων στα ΜΜΕ είχε καταβληθεί ήδη την Πέμπτη 21/12/2023 και η μισθοδοσία των εργαζομένων για Δεκέμβριο την Παρασκευή το πρωί 29/12/2023» και ότι «το δάνειο επιστράφηκε την Πέμπτη 4/1/2024 μόλις μας έγιναν γνωστά τα στοιχεία του λογαριασμού που έπρεπε να κατατεθεί η επιστροφή της (αχρησιμοποίητης) τραπεζικής οφειλής».

Σημειώνεται πως της ανάρτησης αυτής είχε προηγηθεί, λίγες ημέρες νωρίτερα, η απομάκρυνση του κ. Γεωργόπουλου από το κρίσιμο πόστο.

Το βράδυ της Δευτέρας, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τη δική τους απάντηση στους ισχυρισμούς του πρώην διευθυντή του κόμματος, ο οποίος «με τη σημερινή του ανάρτηση, υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας», προαναγγέλοντας, μεταξύ άλλων, προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε βάρος του. Επισήμαναν συγκεκριμένα ότι ο κ. Γεωργόπουλος:

  1. «Ισχυρίστηκε πως τα χρήματα καταβλήθηκαν από εξωχώρια εταιρεία (offshore), ενώ γνωρίζει καλά ότι η OSIOS LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.
  2. Υποστήριξε πως το δάνειο της εταιρείας μπήκε στον λογαριασμό της Left Media AE το απόγευμα της Παρασκευής, 29/12/2023, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ η αλήθεια είναι (την οποία γνωρίζει άριστα) ότι 20.000€ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων) και 210.000€ στις 29/12/2023 και ώρα 09.01 π.μ., με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους να ξεκινά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα (10.26 π.μ.). Εννοείται πως λόγω της προέλευσης του εμβάσματος και του valuer, τα χρήματα είχαν αποσταλεί, δύο ημέρες νωρίτερα αντίστοιχα, τόσο για το Δώρο όσο και για την μισθοδοσία».

Οι ίδιες πηγές έδωσαν στη δημοσιότητα και τα ακόλουθα ντοκουμέντα:

«Γίνεται πλέον σαφές σε όλους αφενός μεν ότι η απομάκρυνσή του ήταν απολύτως επιβεβλημένη (και μάλλον καθυστερημένη) κι αφετέρου ότι ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγουν άμεσα εναντίον του στη Δικαιοσύνη για όλα όσα ψευδή και δυσφημιστικά διατύπωσε σήμερα.

»Είναι επίσης σαφές, ότι θα υπάρξει και παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσον αφορά στην κομματική του ιδιότητα», κατέληξε η άτυπη ενημέρωση από την Κουμουνδούρου

Από τα έγγραφα που έστειλε στους δημοσιογράφους η Κουμουνδούρου, με άτυπη ενημέρωσή της

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Θύμιος Γεωργόπουλος είχε αφήσει αιχμές για τις πηγές που δεν «αναλαμβάνουν την ευθύνη, χωρίς ονοματεπώνυμο» και οι οποίες επιχειρούν «δολοφονία χαρακτήρα» του ίδιου.

«Σε αυτή την εκδοχή θα υπάρξουν νέες απαντήσεις, με τον τρόπο που εγώ έχω μαθει: Με ονοματεπώνυμο», προειδοποίησε.

Ωστόσο το πρώην διευθυντικό στέλεχος έλαβε και επώνυμη απάντηση στα όσα κατήγγειλε, μέσω δήλωσης του Κωνσταντίνου Νικόλτσιου, προέδρου των εταιρειών «Left Media Α.Ε.» (ρ/σ/ 105,5 Στο Κόκκινο) και της «Η Αυγή Α.Ε.», το ίδιο βράδυ.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Νικόλτσιου έχει ως εξής:

«Μου προξενούν αλγεινή εντύπωση οι ισχυρισμοί του πρώην Οικονομικού Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το δάνειο του προέδρου του κόμματος σ. Στέφανου Κασσελάκη προς την εταιρεία Left Media A.Ε. (ρ/σ/ 105,5 Στο Κόκκινο) για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων για τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα γεγονότα και οι καταθετικοί λογαριασμοί διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του αγαπητού συντρόφου Θύμιου, ότι το δάνειο από την εταιρεία του προέδρου δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

Συγκεκριμένα: τα χρήματα από το εν λόγω δάνειο κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Left Media Α.Ε. ώρα 9:01:14 το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2023 και όχι το απόγευμα της ίδιας ημέρας όπως σ. Θύμιος ισχυρίζεται. Η δε καταβολή της μισθοδοσίας με αυτά τα χρήματα του δανείου ξεκίνησε αμέσως το πρωί εκείνης της Παρασκευής. Τα στοιχεία από τις κινήσεις του λογαριασμού είναι αδιάψευστα.

Παραμένει απορίας άξιον γιατί ο πρώην Οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε αυτούς του είδους τους ισχυρισμούς.

Οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια και ζητώ να μην διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες που μοναδικό στόχο έχουν να μειώσουν την προσφορά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και να πλήξουν τα ΜΜΕ του κόμματος.

Διευκρινίζω, επίσης, ότι ο σ. Κασσελάκης είχε συνεισφέρει και 20.000 ευρώ για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στις 21 Δεκεμβρίου 2023, για να συμπληρωθεί το αναγκαίο ποσό στις προβλεπόμενες ημερομηνίες».

Η διαμάχη αυτή ήρθε στο προσκήνιο μεσούσης της προσπάθειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πορευτεί ενωμένη, όπως λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ, προς τις ευρωεκλογές, στόχευση που «σκόνταψε», βέβαια, στο επεισοδιακό συνέδριο του κόμματος αλλά και στην αυτοκριτική Τσίπρα για την περίοδο των κυβερνήσεών του, η οποία προκάλεσε νέες αντεγκλήσεις στο εσωτερικό –για να αναφέρουμε δύο, μόνο, από τα προβλήματα που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό και τα οποία καλείται να διαχειριστεί η ηγετική ομάδα στην Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...