203
To κτίριο της «Ελευθεροτυπίας» στον Νέο Κόσμο. Το κτίριο δεν υπάρχει πια, αλλά το σήμα της εφημερίδας πουλήθηκε - και μάλιστα ακριβά | INTIMENEWS

Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη τα σήματα της «Ελευθεροτυπίας»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2024, 12:55
To κτίριο της «Ελευθεροτυπίας» στον Νέο Κόσμο. Το κτίριο δεν υπάρχει πια, αλλά το σήμα της εφημερίδας πουλήθηκε - και μάλιστα ακριβά
|INTIMENEWS

Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη τα σήματα της «Ελευθεροτυπίας»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2024, 12:55

Σε δημόσιο πλειστηριασμό βγήκαν τη Δευτέρα τα σήματα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και ο ιστότοπος «WWW.ENET.GR», που ανήκαν στην ιστορική εφημερίδα, η οποία χρεοκόπησε και έκλεισε πριν από μια δεκαετία.

Η δημοπρασία για τα σήματα είχε οριστεί να γίνει για τις 26 Φεβρουαρίου, στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά αναβλήθηκε για μια εβδομάδα.

Η τιμή εκποίησης είχε οριστεί στις 568.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς 378.666,64 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης της εταιρείας Grant Thordon, που ανέλαβε την εκκαθάριση της πτωχευσμένης ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τελικό ποσό υπερέβη κατά πολύ την αποτίμηση και έφτασε στα 8.100.000 ευρώ! Πλειοδότησε δε, η εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία, ως γνωστόν, από το 2017 είχε αποκτήσει τα σήματα των μέσων ενημέρωσης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδίδει έκτοτε, μεταξύ άλλων, τις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα της Κυριακής».

Η «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη Μεταπολίτευση (οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας, είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους). Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Τα φύλλα έκλεισαν τον Νοέμβριου του 2014.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...