921
Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά στον Γιώργο Λιάγκα το πρωί της Παρασκευής | ΑΝΤ1

Κασσελάκης: Η Γεροβασίλη που «δεν ήθελε» και τα «χιλιόμετρα» με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2024, 13:05
Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά στον Γιώργο Λιάγκα το πρωί της Παρασκευής
|ΑΝΤ1

Κασσελάκης: Η Γεροβασίλη που «δεν ήθελε» και τα «χιλιόμετρα» με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2024, 13:05

Την πεποίθηση ότι θα γίνει πρωθυπουργός με τον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα ότι το κόμμα του θα γίνει ξανά πλειοψηφική δύναμη, εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την είσοδό του στο στούντιο της εκπομπής με Κωνσταντίνο Αργυρό και το «Αθήνα μου», θέλοντας έτσι –όπως είπε– να εκφράσει την αγάπη του για την πρωτεύουσα και την πρόθεσή του να μείνει μόνιμα πια σε αυτή μαζί με τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ (οι πληροφορίες άλλωστε τους θέλουν να αγοράζουν διαμέρισμα 250 τ.μ. στο Κολωνάκι).

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε έτοιμος για τη θητεία του στον Στρατό (διάρκειας περίπου 20 ημερών) εκτιμώντας ότι πιθανότατα θα παρουσιαστεί στη Σπάρτη. «Είναι τιμή μου να παρουσιαστώ», ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως δεν θέλει και δεν πρόκειται να ζητήσει ειδική μεταχείριση, στον Στρατό.

Ερωτηθείς μάλιστα αν θα καταφέρει «να πείσει το στράτευμα» να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε καταφατικά διότι όπως είπε, έχει «τη σωστή πολιτική και οικονομική πρόταση».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Μιλώντας στη συνέχεια για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης έκρινε ότι η απουσία του προκατόχου του από το συνέδριο πλήγωσε πολύ κόσμο, αλλά όχι τον ίδιο, ούτε σε ανθρώπινο επίπεδο.

«Είχα την τιμή να κάνω κάποια “χιλιόμετρα” με τον Αλέξη Τσίπρα, τον αγαπώ ακόμη και μετά το συνέδριο», υπογράμμισε για τη σημερινή φάση της σχέσης τους.

Σε νέα ερώτηση για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε την υποψηφιότητά του, παρέχοντας τον κομματικό του μηχανισμό, επέμεινε ότι τις εκλογές (του ΣΥΡΙΖΑ) τις κέρδισε με το σπαθί του.

«Δεν ισχύει ότι ήταν ο Τσίπρας πίσω από την υποψηφιότητά μου. Δεν με βοήθησε, Δεν υπάρχει “δαχτυλίδι”», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω τι ψήφισε. Ηταν ουδέτερος. Δεν ήταν ποτέ πίσω από τον Κασσελάκη. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν με βοήθησε. Τον έχω δει αρκετές φορές, έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο πολλές φορές. Μου έχει πει ότι θα μου δίνει τη δική του οπτική γωνία, αλλά εγώ θα αποφασίζω», πρόσθεσε στην απάντησή του.

Για τις ευρωεκλογές και τις γιαγιάδες και τους παππούδες που κλαίνε πάνω του

Οσον αφορά τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές εκτίμησε ότι «θα ξεπεράσουμε αρκετά το 17,8%».

«Θέλω να κάνουμε την απόλυτη ανατροπή», τόνισε και παρότρυνε  «όσους θέλουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές να κάνουν αίτηση στον iSyriza. Εχω στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα βαθιά κοινωνικό κόμμα. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχει εναλλακτική λύση».

«Οταν βγαίνω έξω με πιάνουν παππούδες και γιαγιάδες και κλαίνε πάνω μου για να φτιάξω τη χώρα», ήταν ακόμη μία χαρακτηριστική αναφορά του.

Πισώπλατες μαχαιριές και Γεροβασίλη

Επαναλαμβάνοντας δύο και τρεις φορές ότι όσα έγιναν στο συνέδριο ανήκουν πια στο παρελθόν, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε για το περιβόητο ερωτηματολόγιο ότι  δεν θέλει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι υπερήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ, για το όνομα, για ό,τι έχει κάνει. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι η πιο ισχυρή εξουσία είναι αυτή που απευθύνεται στα μέλη», τόνισε.

Μένοντας στα εσωκομματικά, δήλωσε έτοιμος για πισώπλατα μαχαιρώματα, λέγοντας: «Δεν νιώθω πρόεδρος υπό προθεσμία, όποιος θέλει να με αμφισβητήσει ας το κάνει πριν ή μετά τις ευρωεκλογές. Θα κερδίσω και πάλι».

Οσο για την παρ’ ολίγον αντίπαλό του, Ολγα Γεροβασίλη και το ραντεβού τους στο εστιατόριο του Παγκρατίου, αρκέστηκε να πει πως όλα είναι «μία χαρά» και ότι η ίδια  «δεν ήθελε να ηγηθεί του κόμματος».

Υπάρχει η στιγμή της ενότητας, τόνισε, αλλά και η στιγμή της διεύρυνσης, γι’ αυτό και πρέπει να αγκαλιάσουμε νέο κόσμο αξιοκρατικά, ήταν ο στόχος που έθεσε για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ως εναλλακτική λύση, αποκαλύπτοντας ότι σε πρώτη φάση στήνει μία σκιώδη κυβέρνηση με λαμπρά μυαλά.

Διαχειριστής αστακοκάραβων και Goldman Sachs

Στη συνέντευξή του, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε και για την επαγγελματική του πορεία και την οικονομική του κατάσταση, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει ότι τη οικονομική δραστηριότητα που είχε στο παρελθόν του επιτρέπει να μπορεί να ζει με τα χρήματα που έχει αποταμιεύσει. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, αναφέρθηκε στη δραστηριότητά του ως «διαχειριστής αστακοκάραβων», την επιχειρηματική του σχέση και γνώση με την αλιεία, καθώς και το πέρασμά του από το ΜΙΤ και την Goldman Sachs.

Η πρώτη επαφή με τον Κυριάκο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην πρόταση που φέρεται να του είχε γίνει για μία θέση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι «ο κ. Διαματάρης (εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυκας») που είναι κοινός φίλος μέσω του οποίου γνώρισα τον Κυριάκο (Μητσοτάκη) με είχε ρωτήσει αν με ενδιαφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας γενικά και είχα πει όχι. Πέρα από αυτό είχα απογοητευτεί και με όλη τη διαχείριση της αντιπολίτευσης ο Κυριάκος και συγχρόνως ο Αλέξης από το 2016 έως το 2019 έκανε πολύ μεγάλο έργο. Το 2015 έγιναν λάθη, ίσως και μεγάλα λάθη».

«Ένα από τα πράγματα που μου είχε πει ο Κυριάκος ότι δεν υπάρχει συμμετοχή του απλού πολίτη στο πολιτικό κεφάλαιο. Και έκτοτε έχεις το Ταμείο Ανάκαμψης και αναθέτεις έργα σε επιχειρήσεις. Ό,τι μου έλεγε το 2012-2013 κάνει το αντίθετο στην κυβέρνηση».

Ο Πολάκης και ο Νίκος Παππάς

Οσο για τη σχέση με τον Παύλο Πολάκη, είπε ότι είναι καλή, ανεξάρτητα από την άρνησή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

«Εχω καλή σχέση με τον Παύλο Πολάκη. Στη μητέρα του Παύλου βλέπω την κρητικιά γιαγιά μου που με μεγάλωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει:

«Εχουμε άλλο στυλ, αλλά ο Παύλος είναι ένας έντιμος άνθρωπος, έχει κάνει πολλή δουλειά στη διαφάνεια και στην υγεία» , αλλά «έκανε μεγάλο λάθος» με τη στάση του στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Ο Νομός Χανίων είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο»…

Τέλος, για τον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή και φοιτητή της Νομικής, Νίκο Παππά, επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προκριματικές που θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...