490
| SHUTTERSTOCK / UNSPLASH

Οι millennials θα γίνουν η «πλουσιότερη γενιά στην Ιστορία»

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2024, 18:47
|SHUTTERSTOCK / UNSPLASH

Οι millennials θα γίνουν η «πλουσιότερη γενιά στην Ιστορία»

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2024, 18:47

Αν έχετε γεννηθεί ανάμεσα στο 1981 και το 2000, το μέλλον σας προδιαγράφεται λαμπρό. Δεν είναι αστρολογική πρόβλεψη, αλλά τα ευρήματα μιας νέας μελέτης, η οποία υποστηρίζει ότι οι millennials πρόκειται να γίνουν η «πλουσιότερη γενιά στην Ιστορία».

Σύμφωνα με την έρευνα του κτηματομεσιτικού κολοσσού Knight Frank, η συγκεκριμένη γενιά θα γνωρίσει μια πρωτοφανή οικονομική άνθηση τα επόμενα 20 χρόνια, χάρη στα περιουσιακά στοιχεία που συσσώρευσαν και θα τους κληροδοτήσουν οι γενιές πριν από αυτούς.

Οσο η κατανομή του πλούτου μετατοπίζεται μεταξύ των περιοχών του κόσμου, μια ακόμη μεγαλύτερη μετατόπιση λαμβάνει χώρα μεταξύ των γενεών. Περιουσιακά στοιχεία αξίας 90 τρισ. δολαρίων θα μετακινηθούν μεταξύ των γενεών μόνο στις ΗΠΑ, «κάνοντας τους εύπορους millennials την πλουσιότερη γενιά στην ιστορία», συμπεραίνει η Knight Frank στη 18η ετήσια έκθεσή της για τον πλούτο.

Η έρευνα, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύει ο Guardian, διαπίστωσε ότι το 75% των millennials αναμένεται να δουν τον πλούτο τους να αυξάνεται μέσα το 2024, έναντι 53% στη γενιά των baby boomer (όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964), 56% στη γενιά X (1965 έως 1980) και 69% στη νεότερη γενιά Ζ.

Οσο περιμένουν να περάσουν οι κληρονομιές τους στα χέρια τους, πολλοί millennials εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από μια σειρά οικονομικών κραδασμών, από το κραχ του 2008, τα οικονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν από την πανδημία, το Brexit και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι βρετανοί millennials εξακολουθούν να φέρουν τα τραύματα της οικονομικής κρίσης του 2008 και αγωνίζονται να φτάσουν το βιοτικό επίπεδο των μεγαλύτερων σε ηλικία ομάδων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Resolution Foundation.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης των ενοικίων, έχουν ξοδέψει μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους σε έξοδα στέγασης και αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις για να αντέξουν οικονομικά ή να αποταμιεύσουν. Οι συνθήκες έχουν δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι millennials απλώς σπαταλούν τα χρήματά τους σε ακριβά χόμπι και αβοκάντο για τοστ.

Στην πραγματικότητα, η μελλοντική οικονομική δύναμή τους είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερη και θα καθορίζεται κυρίως από την κληρονομιά από προηγούμενες γενιές, συμπεριλαμβανομένης της ιδιοκτησίας ακινήτων.

Ο Λιάμ Μπέιλι, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας της Knight Frank, είπε ότι η μεταβίβαση του πλούτου είναι πιθανό να συμβάλει στην προσπάθεια για βιώσιμες επενδύσεις και συμπεριφορά. «Οι millennials φαίνεται να έχουν πάρει το μήνυμα όσον αφορά την ανάγκη για μείωση της κατανάλωσης. Το 80% των ανδρών και το 79% των γυναικών που ερωτήθηκαν δηλώνουν ότι προσπαθούν να συρρικνώσουν από πλευράς τους τα αποτυπώματα άνθρακα», είπε.

Προέβλεψε, επίσης, ότι οι τάσεις δημιουργίας πλούτου στην Gen Z, που δείχνουν αύξηση κατά 38% των γυναικών με περιουσιακά στοιχεία άνω των 30 εκατ. δολαρίων την τελευταία δεκαετία, «θα διατηρηθούν και θα μεγαλώσουν».

Η περιουσία, οι οικονομικές επενδύσεις και τα αυτοκίνητα είναι από τις πιο σημαντικές πηγές πλούτου, σύμφωνα με τη μελέτη της Knight Frank. Μεταξύ των φθηνότερων ειδών, η έκθεση διαπίστωσε ότι η αγορά μεταχειρισμένων τσαντών έχει χαλαρώσει, ενώ η αγορά εκλεκτού κρασιού αυξήθηκε οριακά και οι πωλήσεις ρολογιών στους τρεις μεγάλους οίκους δημοπρασιών ανήλθαν συνολικά σε 550 εκατ. ευρώ το 2023, μια ελαφρά αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...