325
Φωτογραφία αρχείου | INTIMEnews

Απειλές κατά δικαστικών: Mεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής – οκτώ προσαγωγές στη ΓΑΔΑ

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2024, 13:39
Φωτογραφία αρχείου
|INTIMEnews

Απειλές κατά δικαστικών: Mεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής – οκτώ προσαγωγές στη ΓΑΔΑ

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2024, 13:39

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και δύο σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για οκτώ προσαγωγές στη ΓΑΔΑ μέχρι στιγμής.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, όλοι οι προσαχθέντες φέρονται να σχετίζονται με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα – την ίδια τράπεζα όπου πριν από 40 χρόνια, παραμονή Χριστουγέννων του 1984, είχε δολοφονηθεί από τη «17 Νοέμβρη» ο αστυνομικός Χρήστος Μάτης.

Την ευθύνη για το χτύπημα της 25ης Ιανουαρίου, όπως και για σειρά απειλών κατά δικαστών, είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Συμπραξη Εκδίκησης».

Εκτός από το χτύπημα στην τράπεζα, οι προσαχθέντες φέρονται να έχουν σχέση και με άλλες βομβιστικές επιθέσεις στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Με αναρτήσεις σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι, τον Ιούλιο του 2023, καθώς και για τη βομβιστική επίθεση στην κατασκευαστική εταιρεία του επιχειρηματία Δημήτρη Μαρινέλη στην Κηφισιά στις 16 Νοεμβρίου του 2023.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στα σωφρονιστικά καταστήματα έγιναν καθώς φαίνεται πως υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των προσαχθέντων και  εγκλείστων στις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση εξετάζονται τουλάχιστον δύο κρατούμενοι σε φυλακές της επαρχίας, ενώ ήδη έχουν γίνει έρευνες σε συνολικά δέκα σπίτια, από όπου έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια.

Τέλος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στο απογευματινό της δελτίο ειδήσεων, κεντρικό ρόλο στην εν λόγω οργάνωση φέρεται να έχει γνωστός εμπλεκόμενος σε ποινικές υποθέσεις και ληστείες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ εξετάζεται η ανάμειξή της και στην υπόθεση με τον φάκελο-βόμβα που εστάλη προ ημερών στο γραφείο της προέδρου Εφετών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...