543
Ο Στ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ | ΕΡΤ/YouTube

Κασσελάκης κατά Τσίπρα: Ηταν λάθος να μην έρθει στο συνέδριο

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2024, 19:28
Ο Στ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ
|ΕΡΤ/YouTube

Κασσελάκης κατά Τσίπρα: Ηταν λάθος να μην έρθει στο συνέδριο

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2024, 19:28

«Το συνέδριο έδρασε ακριβώς όπως έπρεπε να δράσει», υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης τη Δευτέρα, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισαοδιακό συνέδριο του κόμματος.

Ο ίδιος επικαλέστηκε τις ιαχές που σχολιάστηκαν ως οπαδικές συμπεριφορές, ως εικόνα ξένη για τα συνέδρια των αριστερών κομμάτων, προς επίρρωση αυτού του ισχυρισμού. «Είδατε ένα στάδιο ολόκληρο που πραγματικά σειόταν λέγοντας “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”. Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό του, τον οποίο είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια, και να γίνει μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα ενώσει όλο τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Κυρίαρχη εκτίμηση είναι η εκτίμηση των μελών, οι οποία είχαν εκπροσώπους στο Ταε Κβο Ντο και οι οποίοι έδωσαν έναν πάρα πολύ μεγάλο σήμα ότι “φτάνει πια ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας”», επέμεινε.

«Μάλιστα η απόφαση η οποία πέρασε έλεγε ακριβώς αυτό, ότι υπό την ηγεσία του προέδρου θα πάμε στις εκλογικές αναμετρήσεις, αρχίζοντας από τις ευρωεκλογές, άρα δεν τίθεται κανένα θέμα ζήτημα αμφισβήτησης και μάλιστα έχουμε ξεκάθαρη εντολή να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές που έχουν να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε. «Ξεκάθαρα. Το στάδιο το είπε ξεκάθαρα», απάντησε στο ερώτημα αν θεωρεί ότι έχει πάρει εντολή να πάει σε επόμενες εκλογές και όχι μόνο στις ευρωεκλογές –πρόκειται μάλλον για μία αιχμή προς την Ολγα Γεροβασίλη η οποία επανέλαβε, την Κυριακή, μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν δίνονται «λευκές επιταγές» σε κανέναν.

Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, ενδεχομένως, η αιχμή Κασσελάκη προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, εκ των «ηττημένων» της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας, μαζί με την κυρία Γεροβασίλη, σύμφωνα με αναλύσεις.

Η κριτική προς τον πρώην αρχηγό ήρθε όταν ο νυν πρόεδρος ρωτήθηκε για την πολυσυζητημένη παρέμβαση του πρώτου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το συνέδριο να συζητά για τη διενέργεια νέων εσωκομματικών εκλογών, προτού απορριφθεί η σχετική πρόταση, την τελευταία στιγμή.

Οπως επισήμανε ο κ. Κασσελάκης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε ενημερώσει την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου για το ανακοινωθέν που αναρτήθηκε στα social media. «Ο διευθυντής του γραφείου του πήρε το διευθυντή του γραφείου μου ένα λεπτό πριν την ανάρτηση του Αλέξη στο facebook», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου. Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο, μιλάμε για χιλιάδες μέλη τα οποία έχουν ιδρώσει τη φανέλα για το κόμμα τα οποία θα ήθελαν πάρα πολύ να ακούσουν από εκείνον αυτοπροσώπως».

«Πέρα από αυτό μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι σκέφτεται και τι θέλει να κάνει από δω και πέρα. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω. Θεωρώ ότι έχει υπάρξει μία ξεκάθαρα εντολή ο Σύριζα να αρχίσει ένα νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου και αυτό θα κάνω», κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αξίζει να αναφερθεί πως τον Αλέξη Τσίπρα είχαν προηγουμένως «αδειάσει», σε σχέση με την επιλογή του να απουσιάσει από το συνέδριο, και προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...