288
| INTIME NEWS/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Διαφωνία Γιαννακοπούλου με Ανδρουλάκη: Θα υπερψηφίσω το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2024, 13:54

Διαφωνία Γιαννακοπούλου με Ανδρουλάκη: Θα υπερψηφίσω το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2024, 13:54

Υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε αποφασισμένη να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, καθώς διαφωνεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος άλλαξε στάση.

«Τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το εάν η ίδια και οι άλλοι συνάδελφοί της έχουν ζητήσει να υπάρξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, βουλευτές του κόμματος έχουν ζητήσει τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια καθώς πρόκειται για μία θέση που το κόμμα έχει υιοθετήσει από την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αντίθετοι και άλλοι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είναι αντίθετοι με την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στο Mega, ο κ. Ανδρουλάκης είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, αναφέροντας τα εξής: «Δεν θα ψηφίσουμε τον νόμο, γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση, που υπονομεύει και ένα σοβαρό μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό και εντέλει και το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Πώς σχολιάζει ο Πιερρακάκης

Αναφορικά με τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο, τοποθετήθηκε σήμερα και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος και γιατί δεν θα ψηφίσει τα άρθρα για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Πιστεύω ότι δεν έχουν διαβάσει τον Νόμο γιατί χρησιμοποίησαν ένα επιχείρημα ως λόγο καταψήφισης που είναι ο πυρήνας του Νόμου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...