416
Η είσοδος της πολυκατοικίας όπου διέμενε το ζευγάρι |

Εξάρχεια: Κοινή απόφαση αυτοκτονίας ή απόπειρα συγκάλυψης δολοφονίας;

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 11:19
Η είσοδος της πολυκατοικίας όπου διέμενε το ζευγάρι
|

Εξάρχεια: Κοινή απόφαση αυτοκτονίας ή απόπειρα συγκάλυψης δολοφονίας;

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 11:19

Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο 57χρονος που το μεσημέρι της Πέμπτης ειδοποίησε τις Αρχές λέγοντας ότι η 55χρονη σύντροφός του είναι νεκρή στο διαμέρισμα τους στην οδό Κομνηνών, στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν μπήκαν στο διαμέρισμα οι αστυνομικοί, αντίκρισαν τη γυναίκα αιμόφυρτη χωρίς τις αισθήσεις της στο σαλόνι και τον άνδρα με δεμένα τα χέρια του.

Ο 57χρονος φέρεται να είπε ότι βοήθησε τη σύντροφό του να αυτοκτονήσει, καθώς έπασχε από καρκίνο, σκοπεύοντας στη συνέχεια να δώσει τέλος και στη δική του ζωή.

Στον χώρο μάλιστα, υπήρχε και σημείωμα με τον εξής αποχαιρετισμό:

«Τα κορμιά μας δεν προσφέρουν τίποτα πια, αλλά η ψυχή και η φωτιά δεν πεθαίνουν ποτέ. Γι’ αυτό διαλέξαμε τη λευτεριά. Καλή αντάμωση στους αδικημένους, στους μόνους, στους φευγάτους και στους ασώπαστους. Τα λέμε στη φωτιά».

Το σημείωμα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για γραφολογική εξέταση.

Εκτίμηση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της γυναίκας ήταν ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει μόνη της τόσο βαθιά τραύματα στους καρπούς της με ξυράφι (βρέθηκε επίσης στον χώρο και εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια) και ότι τα τραύματα τα έχει κάνει άλλος.

Κατόπιν τούτων, διερευνάται ακόμη αν επρόκειτο για κοινή απόφαση του ζευγαριού να αυτοκτονήσει ή το ενδεχόμενο ο 57χρονος να «έστησε» το όλο σκηνικό για να καλύψει τη δολοφονία της συντρόφου του.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Μεσημβρινές ώρες της 22/02/2024, από αστυνομικούς της Ασφάλειας συνελήφθη 57χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο.

Ειδικότερα, χθες στις 12:45, ύστερα από σήμα του τηλεφωνικού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης εισήλθαν σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου, όπου βρήκαν νεκρή μια 57χρόνη γυναίκα, έχοντας τραύμα από νύσσον – τέμνον όργανο στον καρπό του αριστερού και του δεξιού καρπού των χεριών της, ξαπλωμένη σε ανάσκελη θέση πάνω σε κρεβάτι, εντός του υπνοδωματίου.

Στο διαμέρισμα ανευρέθη και ο κατηγορούμενος, ο οποίος διέμενε με το θύμα και δήλωσε προφορικά στους αστυνομικούς πως αυτός έκοψε τις φλέβες της θανούσας, ενώ ο ίδιος έφερε επίσης τραύματα στα χέρια του ομοίως από νύσσον – τέμνον όργανο.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο “Ελπίς” και παραμένει νοσηλευόμενος, εκτός κινδύνου.

Από τον χώρο του συμβάντος περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το νύσσον – τέμνον όργανο, με το οποίο πιθανόν διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία, όπως επίσης και ιδιόχειρο σημείωμα που ανέγραφε επακριβώς: “Τα κορμιά μας δεν προσφέρουν τίποτα πια! Αλλά η ψυχή και η φωτιά δεν πεθαίνουν ποτέ. Γι’ αυτό, διαλέξαμε τη λευτεριά. Καλή αντάμωση στους αδικημένους, στους μόνους, στους φευγάτους και στους ασιώπαστους. Τα λέμε στη φωτιά”».

Φως στο μυστήριο αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση και κυρίως αν γυναίκα έφερε άλλα χτυπήματα στο σώμα της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...