375
Ο Τζο Μπάιντεν με την Ντάσα (αριστερά) και τη Γιούλια Ναβάλναγια, την Πέμπτη στο Σαν Φρανσίσκο | The White House/Handout via REUTERS

Σαν Φρανσίσκο: Ο Μπάιντεν συνάντησε τη σύζυγο και την κόρη του Ναβάλνι

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 09:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/2/2024 14:10
Ο Τζο Μπάιντεν με την Ντάσα (αριστερά) και τη Γιούλια Ναβάλναγια, την Πέμπτη στο Σαν Φρανσίσκο
|The White House/Handout via REUTERS

Σαν Φρανσίσκο: Ο Μπάιντεν συνάντησε τη σύζυγο και την κόρη του Ναβάλνι

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 09:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/2/2024 14:10

Ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε την Πέμπτη στο Σαν Φρανσίσκο με τη Γιούλια και την Ντάσα Ναβάλναγια, τη χήρα και την κόρη του Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τη συνάντηση αυτή στην Καλιφόρνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο αμερικανός πρόεδρος «εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του και τον θαυμασμό του για το εκπληκτικό θάρρος» του ρώσου αντιφρονούντα καθώς και για «τη μάχη του κατά της διαφθοράς και υπέρ μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Ρωσίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η κόρη του Ναβάλνι σπουδάζει στο Στάνφορντ, το οποίο βρίσκεται στη Σίλικον Βάλεϊ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

Μία αγκαλιά από τον Τζο Μπάιντεν στη Γιούλια Ναβάλναγια – The White House/Handout via REUTERS
Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Σε συνέχεια των αμερικανικών αντιδράσεων στον θάνατο του ρώσου αρχηγού της αντιπολίτευσης, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή πως η Ουάσινγκτον επιβάλλει περισσότερες από 500 νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να αυξήσουν την πίεση επί της Μόσχας για να σηματοδοτήσουν τη δεύτερη επέτειο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν επίσης νέους περιορισμούς στις εξαγωγές σε σχεδόν 100 οντότητες επειδή παρέχουν υποστήριξη στη Ρωσία, ενώ θα αναλάβουν επίσης δράση για να μειώσουν περαιτέρω τα έσοδα της Ρωσίας από την ενέργεια, ανέφερε σε δήλωσή του ο αμερικανός πρόεδρος.

Με τα νέα μέτρα επιδιώκεται να βρεθεί η Ρωσία αντιμέτωπη με συνέπειες για τον πόλεμο που διεξάγει, καθώς και για τον θάνατο του Ναβάλνι, ανέφερε ο Μπάιντεν.

«Θα εξασφαλίσουν ότι ο Πούτιν θα πληρώσει ακόμη μεγαλύτερο τίμημα για την επίθεσή του στο εξωτερικό και για την καταπίεση στη χώρα του», είπε.

Τα σημερινά μέτρα έχουν στόχο άτομα που συνδέονται με τη φυλάκιση του Ναβάλνι καθώς και με τον οικονομικό τομέα της Ρωσίας, την αμυντική βιομηχανία και τα δίκτυα προμηθειών της σε πολλές ηπείρους.

«Στα δύο χρόνια που διαρκεί αυτός ο πόλεμος, ο λαός της Ουκρανίας συνεχίζει να μάχεται με τεράστιο θάρρος. Όμως εξαντλούνται τα πυρομαχικά τους. Η Ουκρανία έχει ανάγκη περισσότερες προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει τις αδιάκοπες επιθέσεις της Ρωσίας, τις οποίες καθιστούν δυνατές όπλα και πυρομαχικά από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Γι’ αυτό η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να περάσει το διακομματικό συμπληρωματικό νομοσχέδιο για την εθνική ασφάλεια πριν να είναι πολύ αργά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...