333
«Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματος μας» απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα (δεξιά) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (αριστερά) | In Time News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Τσακαλώτος απαντά στον Τσίπρα: «Οχι Αλέξη μου, δεν φύγαμε γιατί χάσαμε»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 22:12
«Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματος μας» απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα (δεξιά) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (αριστερά)
|In Time News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Τσακαλώτος απαντά στον Τσίπρα: «Οχι Αλέξη μου, δεν φύγαμε γιατί χάσαμε»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 22:12

Στην αντεπίθεση πέρασε το βράδυ της Πέμπτης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την τοποθέτηση Τσίπρα για τις αναταράξεις στην Κουμουνδούρου η οποία περιελάμβανε αιχμές για τα στελέχη που έφυγαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι «οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν (…) επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία (…), αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι» ο πολιτικός αντίπαλος.

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην επίμαχη αναφορά της ανάρτησης Τσίπρα με μία δική του ανάρτηση στο Facebook.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έγραψε εισαγωγικά: «Οχι Αλέξη μου, δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματος μας και ποιος μπορεί να υποστηρίξει με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δικαιωθήκαμε με αυτή την επιλογή. Και αυτό δεν άρχισε με τον Κασσελάκη, που σε αυτό τουλάχιστον, έχει δίκιο όταν λέει ότι αν είχαμε ένα στιβαρό κόμμα δεν θα είχε κερδίσει».

Και πρόσθεσε: «Αρχισε το βράδυ των εκλογών του 2019, όπου ανακοίνωσες στο κόμμα μας ότι θα τα αλλάξεις όλα, τη στιγμή που πήραμε 31,5%, ένα εντυπωσιακό ποσοστό μετά από εφαρμογή μνημονίου.

»Αρχισε όταν αρνήθηκες να φτιάξουμε ένα πολιτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το έλλειμμα αξιοπιστίας που έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις μετά το 2017.

»Αρχισε όταν ήθελες να φτάσεις τον Μητσοτάκη και τον Ανδρουλάκη με πάνω από 100.000 ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές και επέβαλες να ψηφίζουν μέλη με δύο ευρώ την ίδια μέρα.

»Αρχισε με την ανοχή σου στις θεωρίες περί εσωτερικών εχθρών, και από ότι βλέπουμε οι εσωτερικοί εχθροί όλο και πολλαπλασιάζονται εντός ΣΥΡΙΖΑ.

»Αρχισε όταν πρώτα εσύ ήθελες τη αδιαμεσολάβητη σχέση με τη βάση, δηλαδή χωρίς καμία λογοδοσία στα όργανα, δημιουργώντας ένα κόμμα που δεν συζητά πολιτικά και ιδεολογικά».

«Αρα», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος, «πριν μας “αναλύσεις” τους λόγους που φύγαμε κάποιοι, μήπως να αρχίσεις εσύ με μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Θα ήταν μια καλή αρχή!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...