383
|

Επιστολική Ψήφος: Πλησιάζουν τις 10.000 οι αιτήσεις στην πλατφόρμα

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 16:38

Επιστολική Ψήφος: Πλησιάζουν τις 10.000 οι αιτήσεις στην πλατφόρμα

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 16:38

Ισχυρό ενδιαφέρον τόσο εντός συνόρων, όσο και από το εξωτερικό, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές του μέσω της επιστολικής ψήφου, καταδεικνύουν τα πρώτα στοιχεία για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στη σχετική πλατφόρμα, η οποία  άνοιξε την τρέχουσα  εβδομάδα.

«Στα πρώτα 24ωρα έχουμε πάνω από 9.300 αιτήσεις από εξωτερικό και από Ελλάδα», έκανε γνωστό σε δηλώσεις της στα «Παραπολιτικά FM» η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, διευκρινίζοντας περαιτέρω ότι «οι χώρες από τις οποίες έχουν εγγραφεί, υπερβαίνουν τις 65 και είναι και χώρες όπου δεν υπήρχαν εκλογικά τμήματα στο παρελθόν όπως Αγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού, Βιετνάμ, Γκάνα, Καζακστάν άρα Έλληνες πολίτες οι οποίοι πιθανότατα δεν είχαν ψηφίσει σε προηγούμενες διαδικασίες»

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο θα παραμείνει ανοιχτή για τους έλληνες πολίτες έως τις 29 Απριλίου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που καταψήφισε την επιστολική ψήφο και τώρα  μάς επιτίθεται επειδή ενημερώνουμε τους απόδημους για τη θεσμοθέτησή της», παρατήρησε η κυρία Κεραμέως αναφορικά με τις αντιδράσεις της Κουμουνδούρου για την καμπάνια ενημέρωσης που είναι σε εξέλιξη.

«Η επιστολική ψήφος είναι ένα μέτρο το οποίο βαθαίνει, δυναμώνει τη δημοκρατία και σήμερα αυτή έχει γίνει πράξη με τις ψήφους της ΝΔ κάτι το οποίο δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε στο σχόλιό της η υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, χαρακτήρισε «βασική εθνική προτεραιότητα να το κάνουμε όσο πιο απλό γίνεται για έναν πολίτη το να ψηφίσει».

«Θέλουμε να τον διευκολύνουμε, να του κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη. Θέλουμε τη συμμετοχή του πολίτη άρα η αποστολή μας είναι να τον διευκολύνουμε στην άσκηση αυτού του δικαιώματος, και στο πλαίσιο αυτό ο στόχος μας θα είναι να επεκτείνουμε την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές», κατέληξε στις δηλώσεις της η υπουργός Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο της εκστρατεία; ενημέρωσης για τη δυνατότητα συμμετοχής στις ευρωεκλογές μέσω επιστολικής ψήφου για τους Ελληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό,  η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως θα παραβρεθεί τις επόμενες ημέρες σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Λουξεμβούργο, στο Αμστερνταμ και στις Βρυξέλλες

Η πλατφόρμα εγγραφής για την επιστολική ψήφο λειτουργεί στο epistoliki.ypes.gov.gr όπου οι πολίτες μπορούν επίσης να λύσουν τις απορίες τους για τη διαδικασία. Οι εντός Ελλάδας εκλογείς χρειάζεται να ταυτοποιηθούν προκειμένου να εγγραφούν με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet. Οι εκλογείς εκτός Ελλάδας μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα με συνδυασμό των στοιχείων του εν ισχύι ελληνικού τους διαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του αριθμού δημοτολογίου τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...