447
Το ζεύγος Μπάιντεν με τον Κομάντερ στον Λευκό Οίκο, όταν ήταν ακόμα κουτάβι, τον Δεκέμβριο του 2021 | EPA/MICHAEL REYNOLDS

24 σωματοφύλακες δάγκωσε ο σκύλος του Μπάιντεν σε οκτώ μήνες

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 11:55
Το ζεύγος Μπάιντεν με τον Κομάντερ στον Λευκό Οίκο, όταν ήταν ακόμα κουτάβι, τον Δεκέμβριο του 2021
| EPA/MICHAEL REYNOLDS

24 σωματοφύλακες δάγκωσε ο σκύλος του Μπάιντεν σε οκτώ μήνες

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 11:55

Στα δύο χρόνια που ο Κομάντερ έζησε στον Λευκό Οίκο, πρόλαβε να δαγκώσει ανθρώπους δεκάδες φορές, 24 από αυτές πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών, επιφορτισμένους με την ασφάλεια των αφεντικών του, του ζεύγους Μπάιντεν.

Το εντυπωσιακό νούμερο έφεραν στο φως αμερικανικά ΜΜΕ καθώς ζήτησαν τη δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων της Secret Service. Η υπηρεσία τούς τα έδωσε, με σβησμένα τα ονόματα των θυμάτων και άλλες πληροφορίες που ενδεχομένως να πρόδιδαν τις μεθόδους προστασίας του αμερικανού προέδρου και της οικογένειάς του.

Το γερμανικό ποιμενικό έφτασε στον Λευκό Οίκο σε ηλικία τριών μηνών, τον Νοέμβριο του 2021, ως δώρο στον Τζο Μπάιντεν, που είχε ήδη δύο λυκόσκυλα: Τον Τσαμπ, που μόλις είχε πεθάνει από βαθιά γεράματα, και τον νεαρό Μέιτζορ, ο οποίος είχε την ίδια κακή συνήθεια με τον Κομάντερ και δάγκωνε κόσμο στον Λευκό Οίκο.

Οι Μπάιντεν αναγκάστηκαν να δώσουν τον Μέιτζορ σε φιλική οικογένεια και έλαβαν ως δώρο τον Κομάντερ.

Ομως, το χαοτικό περιβάλλον του Λευκού Οίκου, με ανθρώπους να πηγαινοέρχονται και τους σωματοφύλακες του προέδρου να μοιάζουν απειλητικοί, αποδείχθηκε ιδιαίτερα στρεσογόνο για το κουτάβι.

Υστερα από πολλαπλές επιθέσεις εναντίον τους, οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έλαβαν εντολές να αλλάξουν την τακτική τους όταν ήταν μπροστά ο σκύλος, αφήνοντας πολύ περισσότερο χώρο και κρατώντας μεγάλες αποστάσεις από αυτόν, σύμφωνα με τα έγγραφα. Ομως, τα μέτρα δεν απέδωσαν, καθώς ο Κομάντερ συνέχισε να δαγκώνει και τελικά απομακρύνθηκε και αυτός από τον Λευκό Οίκο, τον Οκτώβριο του 2023.

Ο Κομάντερ κάνει τη βόλτα του στον Λευκό Οίκο, δίπλα σε σωματοφύλακες του αμερικανού προέδρου, τον Μάρτιο του 2022 – EPA/SHAWN THEW

Τα έγγραφα της Μυστικής Υπηρεσίας αποκαλύπτουν 24 περιστατικά από τον Οκτώβριο του ’22 έως τον Ιούλιο του ’23, στα οποία ο Κομάντερ δάγκωσε πράκτορες σε διάφορα σημεία του σώματος, ανάμεσά τους στον καρπό, τον πήχη, τον αγκώνα, τη μέση, το στήθος, τον μηρό και τον ώμο. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα περιστατικά όπου δάγκωσε άλλο προσωπικό του Λευκού Οίκου ή του Καμπ Ντέιβιντ, της εξοχικής προεδρικής κατοικίας στο Μέριλαντ.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τον Οκτώβριο, όταν ένας πράκτορας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από πολύ βαθύ δάγκωμα.

Αλλά υπήρξαν και άλλα σοβαρά περιστατικά νωρίτερα, όπως τον περασμένο Ιούνιο, όταν ένας πράκτορας χρειάστηκε ράμματα στον πήχη, ενώ λόγω του αίματος στο πάτωμα αίθουσας του Λευκού Οίκου, σταμάτησαν για λίγη ώρα οι ξεναγήσεις επισκεπτών.

Ενα μήνα αργότερα, τον Ιούλιο, άλλος πράκτορας χρειάστηκε έξι ράμματα στο χέρι, σε ένα βαθύ τραύμα από όπου έχασε μεγάλη ποσότητα αίματος, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Ενα ανώτερος αξιωματούχος της Μυστικής Υπηρεσίας, έστειλε τότε email στους σωματοφύλακες του προέδρου, συμβουλεύοντάς τους «να γίνουν δημιουργικοί για να προστατευθούν οι ίδιοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...