477
Ο 45χρονος κατά τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα την Τετάρτη | INTIMEnews

Mε στικάκι και λάπτοπ στο… λαγούμι «δούλευε» ο παλαιοχριστιανός της Κορίνθου

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2024, 15:50
Ο 45χρονος κατά τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα την Τετάρτη
|INTIMEnews

Mε στικάκι και λάπτοπ στο… λαγούμι «δούλευε» ο παλαιοχριστιανός της Κορίνθου

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2024, 15:50

Σε αργία φέρεται να τέθηκε ο επί χρόνια – όπως αποδεικνύεται- εργαζόμενος σε τηλεργασία δημοτικός υπάλληλος -και κατά δήλωσή του παλαιοχριστιανός- που την Τετάρτη οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται (έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια αλλά και μη συμμόρφωση με τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών στο σχολείο).

Οπως αποκαλύφθηκε, ο εν λόγω «παλαιοχριστιανός», ούτε «ασκητής» ήταν, ούτε «πρωτογόνος», ούτε «αυτο-βιοποριζόμενος», αφού είχε προσληφθεί ως δημοτικός υπάλληλος, προ ετών είχε πάρει μετάταξη στον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου για λόγους υγείας (!) και έκτοτε εργαζόταν μέσω τηλεργασίας! Πληρωνόταν δηλ. κανονικά (ο μισθός του φέρεται να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ) για να μην κάνει ουσιαστικά τίποτα.

Και για όσους αναρωτιούνται πώς (αν υποθέσουμε έστω ότι εκτελούσε κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως), η απάντηση δόθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα  με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο αρνητής της τεχνολογίας και της ελληνικής παιδείας εκτελούσε τα καθήκοντά του «δουλεύοντας» με λάπτοπ και ένα στικάκι ίντερνετ!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ η αντιδήμαρχος του δήμου Ερέτριας, Παρασκευή Αμερικάνου Κικίδου, ο 45χρονος πατέρας δούλευε από το 2020 στον δήμο ως εργάτης καθαριότητας και από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού πέρασε σε καθεστώς τηλεργασίας.

Μετά τον κορονοϊό δεν είχε ποτέ ξανά φυσική παρουσία στην υπηρεσία του.

Ευθύνη του 45χρονου ήταν αρχικά να συντονίζει τα δρομολόγια των οχημάτων καθαριότητας και των φορτηγών για μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων και στη συνέχεια, όταν δούλευε εξ αποστάσεως, του είχε ανατεθεί η τήρηση κάποιων καταστάσεων για το γραφείο κίνησης.

Το «καλύτερο» της υπόθεσης, που δύσκολο είναι να πιστέψει κανείς, είναι ο ισχυρισμός των υπευθύνων της δημοτικής Αρχής ότι ο «παλαιοχριστιανός με το στικάκι» εκτελούσε όλο αυτόν τον καιρό κανονικά τα καθήκοντά του, φέρνοντας εις πέρας τις εργασίες που του ανατίθονταν.

Τελικά όμως, και κατόπιν εορτής, από τη νέα δημοτική Αρχή τού ζητήθηκε να επιστρέψει στο πόστο του, εκείνος όμως αρνήθηκε επικαλούμενος την απόφαση της προηγούμενης.

Στη συνέχεια μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διενεργήθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση  προκειμένου να διαπιστωθεί πώς είναι δυνατόν ένας δημοτικός υπάλληλος να μην πηγαίνει τόσο καιρό στην υπηρεσία του.

Για να ακολουθήσει τελικά η απόφαση να τεθεί σε αργία (παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις ότι εργαζόταν κανονικά).

Μετά την απολογία του στον εισαγγελέα ο 45χρονος παλαιοχριστιανός (και πρώην μέλος της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή») αφέθηκε ελεύθερος, με τη δίκη του να ορίζεται για τις  4 Μαρτίου 2024.

«Είμαι ανάπηρος! Χάρη τούς κάνω που δουλεύω», είπε κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια, ισχυριζόμενος ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε ήδη βγει στη σύνταξη (αν και 45 ετών)!

«Εχω βγει με αναπηρία, έχω χαρτί από τα ΚΕΠΑ και με 15 χρόνια στο Δημόσιο θα έπρεπε να έχω βγει στη σύνταξη»,  ανέφερε μεταξύ άλλων, πριν αρχίσει το δικό του «κήρυγμα» για τη δικαστική του περιπέτεια.  Για μία ακόμη φορά δε, δήλωσε άγνοια για το πού βρίσκονται τα παιδιά του και η μητέρα τους, ενώ εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ο 15χρονος γιος του βρίσκεται στο «Παίδων» «μαζί με άρρωστα παιδιά», ενώ είναι απολύτως υγιής…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...