443
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, τον Μάρτιο του 2019 | EPA/SEBASTIAO MOREIRA

Ο Πολ ΜακΚάρντεϊ ξαναβρίσκει την κλεμμένη κιθάρα του μετά από 50 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2024, 13:24
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, τον Μάρτιο του 2019
|EPA/SEBASTIAO MOREIRA

Ο Πολ ΜακΚάρντεϊ ξαναβρίσκει την κλεμμένη κιθάρα του μετά από 50 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2024, 13:24

Ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ ξαναβρήκε την κιθάρα που χρησιμοποίησε στις επιτυχίες των Beatles, συμπεριλαμβανομένων των Love Me Do και She Loves You, 51 χρόνια μετά την κλοπή της από το πίσω μέρος ενός φορτηγού στο Λονδίνο. 

Η κιθάρα Höfner βρέθηκε στη σοφίτα μιας οικογένειας στο Σάσεξ χάρη σε έρευνα ομάδας που ονομάζεται «Lost Bass». 

Ενας εκπρόσωπος του πρώην μέλους των Beatles είπε ότι ο ΜακΚάρτνεϊ είναι «απίστευτα ευγνώμων» για την επιστροφή της. 

Το «κυνήγι» της χαμένης κιθάρας ξεκίνησε όταν ο σταρ προέτρεψε τη γερμανική εταιρεία Höfner να βρει το αγαπημένο του μουσικό όργανο.   

Πληροφορίες

Μετά από έκκληση για πληροφορίες από την ομάδα Lost Bass, μια οικογένεια που ζούσε σε ένα σπίτι στο Σάσεξ επικοινώνησε με την ομάδα όταν θυμήθηκε ότι είχαν μια παλιά κιθάρα στη σοφίτα τους. 

Ο εκπρόσωπος του μουσικού είπε: «Η κιθάρα, η οποία είχε αγοραστεί το 1961 και κλαπεί το 1972, έχει ταυτοποιηθεί από τη Höfner και ο Πολ είναι απίστευτα ευγνώμων απέναντι σε όλους τους εμπλεκομένους». 

Μιλώντας στο BBC News, οι άνθρωποι πίσω από το Lost Bass είπαν ότι ήταν ενθουσιασμένοι που έλυσαν την υπόθεση, την οποία χαρακτήρισαν «το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία του ροκ εν ρολ». 

«Δεν υπήρχαν στοιχεία, δεν υπήρχαν ενδείξεις για το πού θα μπορούσε να είναι», είπε ο δημοσιογράφος Σκοτ Τζόουνς, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του και συνάδελφό του δημοσιογράφο Ναόμι πέρυσι συμμετείχαν στην έρευνα με επικεφαλής τον ειδικό της Höfner, Νικ Βας. 

 «Το να τη βρούμε αρκετά γρήγορα είναι εκπληκτικό και έχουμε ακούσει πόσο ενθουσιασμένος είναι ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ που την έχει πάλι. Αυτό είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα για να ξέρεις ότι ο άνθρωπος που όλοι αγαπάμε χαμογελάει απόψε επειδή η παλιά του κιθάρα επέστρεψε». 

Η ιστορία

Η κιθάρα ανακτήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και εξετάστηκε από ειδικούς για να επιβεβαιωθεί ότι είναι γνήσια. 

Θα χρειαστεί ωστόσο κάποιες επισκευές για να μπορέσει να παίξει ξανά. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, η ομάδα έλαβε πληροφορίες σχετικά με την κλοπή από το πίσω μέρος ενός βαν στο Ladbroke Grove τον Οκτώβριο του 1972. 

Βρήκαν ότι στη συνέχεια πουλήθηκε σε ιδιοκτήτη μιας παμπ στην περιοχή, πριν πάρει τον δρόμο για το Σάσεξ, όπου βρισκόταν στη σοφίτα μιας οικογένειας. 

Η κιθάρα, που αρχικά αγοράστηκε για 30 λίρες στη Γερμανία το 1961, δεν έχει εκτιμηθεί, αλλά η ομάδα του Lost Bass πιστεύει ότι θα άξιζε περισσότερο και από την πιο ακριβή κιθάρα που πουλήθηκε ποτέ – μια κιθάρα του Κερτ Κομπέιν που πουλήθηκε έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία το 2020. 

Η κλεμμένη κιθάρα του Τζον Λένον πουλήθηκε για 2,4 εκατομμύρια δολάρια όταν ξαναβρέθηκε μισό αιώνα αργότερα. 

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...