440
Μένει να φανεί πώς θα ερμηνευτεί η στάση Πολάκη από την Κουμουνδούρου | Dimitris Peristeris / SOOC

Ομόφυλα ζευγάρια: Δεν πάει στη Βουλή ο Πολάκης, ανάρτησε φωτογραφίες από χειρουργείο

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 19:08
Μένει να φανεί πώς θα ερμηνευτεί η στάση Πολάκη από την Κουμουνδούρου
|Dimitris Peristeris / SOOC

Ομόφυλα ζευγάρια: Δεν πάει στη Βουλή ο Πολάκης, ανάρτησε φωτογραφίες από χειρουργείο

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 19:08

Τη διαφοροποίησή του από την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως επέλεξε ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Πολάκης, καθώς απάντησε στην αιχμή του Πρωθυπουργού για το αν θα απέχει από τη ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με μια ανάρτηση στην οποία αναφέρει ότι έχει… «σοβαρότατη δουλειά».

«Κυριάκο Μητσοτάκη, πάλι με έπιασες στο στόμα σου; Μην με ψάχνεις! Εγώ έχω δουλειά και σοβαρότατη μάλιστα, που σώζει ζωές» έγραψε ο «αψύς Σφακιανός» στο Facebook, κοινοποιώντας ταυτόχρονα φωτογραφίες από ένα χειρουργείο. «Αν μπορείς να καταλάβεις από τις τέσσερις φωτογραφίες έχει καλώς, αλλιώς βάλε να σου εξηγήσουν τι έκανα» συμπλήρωσε με το γνωστό του ύφος.

Είχε προηγηθεί η αναφορά του Πρωθυπουργού στον πρώην υπουργό Υγείας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Απαντώντας στον αρχηγό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει χαρακτηριστικά: «Για να δούμε και πόσοι θα απέχουν από εσάς, κ. Φάμελλε, μην έχουμε καμία άλλη έκπληξη το βράδυ και το ενδιαφέρον, αντί να στρέφεται στη Νέα Δημοκρατία, στραφεί σε εσάς και στο τι θα κάνει ο κ. Πολάκης τελικά, τον οποίον έχετε περίπου απειλήσει με διαγραφή».

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης απάντησε, λοιπόν, στον Πρωθυπουργό, η ανάρτησή του ερμηνεύεται και ως μήνυμα προς την Κουμουνδούρου, δεδομένου του αυστηρού μηνύματος για κομματική πειθαρχία από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έχει εισηγηθεί την υπερψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την ισότητα στον γάμο.

Υπενθυμίζεται πως ο χανιώτης βουλευτής έχει διατυπώσει τις ενστάσεις του εδώ και καιρό, παραθέτοντας και το παράδειγμα χωριών στην Κρήτη, όπου «από 300 μέτρα υψόμετρο» και πάνω «δεν μπορούν να πειστούν» οι πολίτες για το νομοσχέδιο, όπως είχε πει.

Ο κ. Πολάκης ισχυρίστηκε ότι απουσιάζει από τη Βουλή επειδή έπρεπε να χειρουργήσει συγγενή του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει διαμηνύοντας, τότε, πως θα πάρει τις «ανάλογες αποφάσεις» εάν «παρεκκλίνει βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας».

Επιπλέον, μόλις το περασμένο 24ωρο, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε, σε παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία, ότι «θα υπάρξουν συνέπειες» για όποιον βουλευτή «σπάσει» την κομματική γραμμή.

Μένει να φανεί πώς θα ερμηνευτεί η στάση Πολάκη από την Κουμουνδούρου, αν δηλαδή ο λόγος που επικαλέστηκε ο πρώτος –το χειρουργείο σε συγγενή του– προσμετρηθεί ως «δικαιολογημένη απουσία» και όχι ως «αντάρτικο».

Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο βουλευτής ενημέρωσε την Κουμουνδούρου ότι θα απουσιάζει, χωρίς να είναι σαφές αν αυτό το γεγονός ενισχύει τη θέση του.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τις οποίες μετέδωσαν φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα, ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται εισηγήσεις για απομάκρυνση Πολάκη από τη θέση του υπερσυντονιστή των ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για την άμεση διαγραφή του από την ΚΟ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...