674
Ο Ακης Σκέρτσος παρακολουθώντας τα όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας (σε πρώτο πλάνο) στη Βουλή | Aris Oikonomou/ SOOC

Σκέρτσος εναντίον Κουτσούμπα για τον γάμο ομοφύλων: Απολιθωμένη σκέψη – συνένοχοι στο pinkwashing

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 13:14
Ο Ακης Σκέρτσος παρακολουθώντας τα όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας (σε πρώτο πλάνο) στη Βουλή
|Aris Oikonomou/ SOOC

Σκέρτσος εναντίον Κουτσούμπα για τον γάμο ομοφύλων: Απολιθωμένη σκέψη – συνένοχοι στο pinkwashing

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 13:14

Για… «ατομικές επιθυμίες ενηλίκων» βρήκε να κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο που θεσπίζει την ισότητα στον γάμο. «Το νομοσχέδιο δεν έρχεται να ρυθμίσει νομικά τη συμβίωση δύο ενήλικων ανθρώπων που έχουν ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό το οποίο είναι ατομικό τους δικαίωμα, αλλά εδώ μιλάμε για τη σχέση των ενήλικων με τα παιδιά και από τη στιγμή που μιλάμε για τα παιδιά μιλάμε εξ ορισμού για ζήτημα που αφορά την κοινωνία και υπερβαίνει την ατομική επιθυμία των ενηλίκων», είπε ο κ. Κουτσούμπας από το βήμα της Ολομέλειας το πρωί της Πέμπτης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, μπλέκοντας μάλιστα –και κατά τη συνήθη πρακτική του ΚΚΕ– άσχετα μεταξύ τους πράγματα:

«Είναι δυνατόν» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, «να είναι τόσο προοδευτικό και υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της ΝΔ, που υποστηρίζουν και τα άλλα κόμματα, από μία κυβέρνηση που αυτό το διάστημα εξαπολύει μια μεγάλη επίθεση εναντίον των φοιτητών που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση, στο δικαίωμα των αγροτών για επιβίωση και διατροφή με φθηνά προϊόντα, στο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία εγκαινιάζοντας απογευματινά ιατρεία, στο δικαίωμα στο 8ωρο που το έχει καταργήσει με τους νόμους Χατζηδάκη κ.ά.;».

Η συνολικά αρνητική θέση του κ. Κουτσούμπα και η ομιλία του στην Εθνική Αντιπροσωπεία προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης, με τον εισηγητή του νομοσχεδίου, υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο να παίρνει τον λόγο και να σχολιάζει ότι «ο κ. Κουτσούμπας αφιέρωσε 43 λεπτά για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ενα κόμμα το οποίο λέει ότι είναι κοντά στον άνθρωπο, κοντά στα δικαιώματα του ανθρώπου αλλά τελικά μάχεται για μια πάλη ιδεών που δεν αφορά τα πραγματικά ανθρώπινα προβλήματα του σήμερα, αποφάσισε να μείνει εκτός αυτής της σημαντικής θεσμικής κατάκτησης».

«Είδαμε σήμερα μια σκέψη η οποία είναι ολοκληρωτική, απολιθωμένη και μονολιθική. Αυτό είναι το πρόβλημα του ΚΚΕ δυστυχώς και ήθελα, εφόσον υπάρχει ιστορική εμπειρία, να υπάρξει μια αυτοκριτική και ένας αναστοχασμός ως προς στις δυστοπίες που έχουν παραχθεί από κομμουνιστικά καθεστώτα έναντι των ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας. Θα ήθελα να ακούσω μια καταδίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Κούβα πριν έρθει το ΚΚΕ να μας πει ότι “ναι μεν αλλά, συμφωνεί αλλά καταψηφίζει” ή θα ήθελα, εφόσον υπάρχει μια συνέπεια ως προς τα ζητήματα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, να καταψηφίσει αυτό το άρθρο αλλά να υπερψηφίσει όλα τα υπόλοιπα. Κάθε άλλη δικαιολογία, είναι αυτό. Είναι δικαιολογία και τίποτα άλλο».

Στον υπουργό Επικρατείας απάντησε ο κ. Κουτσούμπας. «Ο κ. Σκέρτσος αναγκάζεται να απαντήσει στην 45λεπτη, όπως είπε, ομιλία μου, η οποία ήταν τεκμηριωμένη. Αυτό δείχνει ότι θέλει να απαντήσει, όχι στο ΚΚΕ ή να του ζητήσει πάλι να διευκρινίσει. Αλλά θέλει να απολογηθεί, στους βουλευτές του κόμματος του» σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Ο κ. Σκέρτσος θέλει να απολογηθεί στο εκλογικό σώμα της Νέας Δημοκρατίας, που δεν έχουν καμία ομοφοβία, καμία τρανσοφοβία, όπως δεν έχει και το ΚΚΕ, και μιλάνε με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Το ζήτημα της προστασίας των παιδιών είναι κυρίαρχο θέμα και αυτό το αγνόησε η Νέα Δημοκρατία και από την άποψη του χρόνου, που έδωσε για συνολική επιστημονική αναλυτική συζήτηση, όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές αλλά και από επιστημονικούς φορείς που θέλανε να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους και να δώσουν την ουσία των θέσεων τους. Η στάση αυτή δείχνει αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία. Να χαίρεστε αυτόν τον προοδευτισμό, αυτό είναι συντήρηση του κακίστου είδους, είναι οπουρτουνισμός, είναι τυχοδιωκτισμός», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε επιχειρήσει να εξηγήσει την αρνητική θέση του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει άλλοθι μιας επίπλαστης προοδευτικότητας στην κυβέρνηση όπως κάνουν τα άλλα κόμματα». Και επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για το εξής: «Προσπαθεί να ξεπλύνει με αυτό το νομοσχέδιο τα άλλα της έργα… συνένοχοι σε αυτό το pinkwashing είστε όλοι σας»!

Κατά τα άλλα, δε, επανέλαβε τα γνωστά, ότι «η πραγματική ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο που υφίσταται την πολύμορφη βία χτίζεται καθημερινά σε εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής»· και ότι «ο αστικός γάμος είναι ξεπερασμένος θεσμός»...

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...