545
Η εντυπωσιακή Τέιλορ Σουίφτ σε συναυλία της στο Τόκιο, στις 7 Φεβρουαρίου | REUTERS/Kim Kyung-Hoon

ΗΠΑ: Ο ένας στους πέντε πιστεύει στη θεωρία συνωμοσίας για την Τέιλορ Σουίφτ και τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 12:59
Η εντυπωσιακή Τέιλορ Σουίφτ σε συναυλία της στο Τόκιο, στις 7 Φεβρουαρίου
|REUTERS/Kim Kyung-Hoon

ΗΠΑ: Ο ένας στους πέντε πιστεύει στη θεωρία συνωμοσίας για την Τέιλορ Σουίφτ και τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 12:59

Σχεδόν ένα πέμπτο των Αμερικανών πιστεύει στη θεωρία συνωμοσίας που πρεσβεύει ο Ντόναλντ Τραμπ, ότι έχει καταστρωθεί οργανωμένο σχέδιο με στόχο η Τέιλορ Σουίφτ να βοηθήσει στην επανεκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας που διακινούν οι ακροδεξιοί υποστηρικτές του Τραμπ, η Τέιλορ Σουίφτ είναι μυστική πράκτορας του Πενταγώνου και παίζει το παιχνίδι του Μπάιντεν. Ετσι, ενισχύει τη βάση των οπαδών της, ακόμη και στις τάξεις των φίλων του αμερικανικού φούτμπολ, καθώς διατηρεί «εικονική» σχέση με τον σταρ των Kansas City Chiefs, Τράβις Κέλσι, για να προετοιμάσει την υποστήριξή της στην επανεκλογή του αμερικανού προέδρου.

«Η υποτιθέμενη συνωμοσία με πρωταγωνίστρια την Τέιλορ Σουίφτ είναι αποδεκτή από πολλούς υποστηρικτές του Τραμπ», είπε ο Πάτρικ Μάρεϊ, διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Μόνμαουθ του Νιου Τζέρσεϊ, την Τρίτη.

«Μάλιστα, τη θεώρησαν αξιόπιστη ακόμα και όσοι δεν την είχαν ακούσει (τη θεωρία) πριν τους ρωτήσουμε στη διάρκεια του γκάλοπ. Καλωσορίσατε στις εκλογές του 2024», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 18% των ερωτηθέντων είπε ότι πιστεύει πως η Σουίφτ εργάζεται για λογαριασμό του Μπάιντεν, ενώ το 46% άκουγε τη θεωρία για πρώτη φορά.

Ακόμα, 73% των ερωτηθέντων είπαν ότι δεν πιστεύουν στη θεωρία συνωμοσίας, ενώ το 9% δήλωσε ότι δεν ξέρει αν πιστεύει.

Το 71% όσων είπαν ότι πιστεύουν στη θεωρία συνωμοσίας, δήλωσαν ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και το 83% ότι θα ψηφίσουν Τραμπ τον Νοέμβριο.

Επίσης, το 68% είπε ότι είναι καλό που η Σουίφτ ενθαρρύνει τον κόσμο να ψηφίσει. Από αυτούς, το 88% είναι Δημοκρατικοί και το 42% Ρεπουμπλικανοί.

Τον Σεπτέμβριο, η Σουίφτ είχε καλέσει τους θαυμαστές της να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και 35.000 νέοι και νέες ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Η θεωρία συνωμοσίας βρήκε πρόσφορο έδαφος στα φιλικά προς τον Τραμπ αμερικανικά ΜΜΕ, από τότε που η πολυβραβευμένη καλλιτέχνης εθεάθη στο πλευρό του πρωταθλητή του αμερικανικού φούτμπολ.

Το 2020, η Σουίφτ πήρε ανοιχτά το μέρος του Μπάιντεν στις εκλογές, κάτι που ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι θα γίνει και φέτος. Ο σύντροφός της, Κέλσι, έχει μιλήσει σε καμπάνιες υπέρ των εμβολίων κατά της γρίπης και του κορονοϊού, κάτι που αυτόματα τον κάνει εχθρό της αμερικανικής Ακροδεξιάς.

Πάντως, μπορεί η νίκη της ομάδας του στο Super Bowl, την Κυριακή, να έκανε τους συνωμοσιολόγους να αισθάνονται «δικαιωμένοι», καθώς είχαν ισχυριστεί ότι αυτό είναι μέρος του οργανωμένου σχεδίου, αλλά δεν υπήρξε ανακοίνωση υπέρ του Μπάιντεν στο ημίχρονο από την Σουίφτ, όπως είχαν προβλέψει, σημείωσε ο Guardian.

Η ομάδα που διαχειρίζεται τα social media του αμερικανού προέδρου, έχει χιούμορ και δεν έχασε την ευκαιρία να ειρωνευτεί τους συνωμοσιολόγους, ανεβάζοντας μετά το τέλος του αγώνα, μία «πειραγμένη» φωτογραφία του Μπάιντεν με ακτίνες λέιζερ να βγαίνουν από τα μάτια του και από κάτω το μήνυμα, «Ακριβώς όπως το σχεδιάσαμε».

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο Τραμπ είπε ότι «δεν υπήρχε περίπτωση η Σουίφτ να υποστηρίξει τον απατεώνα Τζο Μπάιντεν» και ότι δεν θα φαινόταν ποτέ «αχάριστη απέναντι στον άνθρωπο που τη βοήθησε να βγάλει τόσα χρήματα».

Ο πρώην πρόεδρος σημείωσε ότι η Σουίφτ και άλλοι καλλιτέχνες επωφελήθηκαν από τον νόμο για τον Εκσυγχρονισμό της Μουσικής που ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του και βοήθησε τους καλλιτέχνες να κερδίζουν ευκολότερα μέρος από τα δικαιώματα και τα τέλη αδειοδότησης για χρήση της μουσικής τους από τις υπηρεσίες ροής μουσικής (streaming platforms).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...