312
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δίνει συνέντευξη στον Πάβελ Ζαρούμπιν, στη Μόσχα, την Τετάρτη | Sputnik/Alexander Kazakov/Pool via REUTERS

Εκπληξη: Ο Πούτιν υπερασπίστηκε τον Μπάιντεν και δήλωσε ότι τον προτιμά από τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 11:03
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δίνει συνέντευξη στον Πάβελ Ζαρούμπιν, στη Μόσχα, την Τετάρτη
|Sputnik/Alexander Kazakov/Pool via REUTERS

Εκπληξη: Ο Πούτιν υπερασπίστηκε τον Μπάιντεν και δήλωσε ότι τον προτιμά από τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 11:03

Στη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξής του στον Τάκερ Κάρλσον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν τον απασχολούσε ποιος θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο.

Την Τετάρτη όμως, μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι θα προτιμούσε τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο από τον Ντόναλντ Τραμπ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Μπάιντεν ήταν το πιο έμπειρο και προβλέψιμο πρόσωπο, είπε σε σχόλια που γνώριζε ότι θα προκαλούσαν αίσθηση, ανέφερε το BBC.

Πριν από την πρώτη υποψηφιότητα του Τραμπ για την προεδρία το 2016, ο ρώσος πρόεδρος τον είχε επαινέσει ως «εξαιρετικό και ταλαντούχο».

Ο Μπάιντεν υπήρξε σφοδρός επικριτής του Πούτιν για χρόνια, αποκαλώντας τον «δολοφόνο» πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ρώσος πρόεδρος σχολίασε επίσης την συνέντευξή του στον Κάρλσον, λέγοντας ότι την βρήκε «απογοητευτική», επειδή οι ερωτήσεις του αμερικανού δημοσιογράφου «δεν ήταν αρκετά αιχμηρές».

Μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση και τον Πάβελ Ζαρούμπιν την Τετάρτη, ο Πούτιν είπε ότι η ηγεσία του Μπάιντεν θα ήταν καλύτερη για τη Ρωσία επειδή ήταν «πιο έμπειρο πρόσωπο, είναι προβλέψιμος, είναι πολιτικός της παλιάς σχολής».

Ο ίδιος απέρριψε τις ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία και την πνευματική υγεία του Μπάιντεν και δήλωσε ότι όταν είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά το 2021, δεν είχε παρατηρήσει κάτι το περίεργο.

«Ακόμα και τότε (πριν από τρία χρόνια) κάποιοι έλεγαν ότι ήταν ανίκανος, αλλά εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο», είπε.

«Ναι, συνέχισε να κοιτάζει τα χαρτιά του, αλλά για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ συνέχισα να κάνω το ίδιο. Επομένως, δεν υπήρχε τίποτα το περίεργο».

Ο Πούτιν διευκρίνισε ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με όποιον «κερδίσει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού κοινού» και κερδίσει την προεδρία.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο θετικά τα σχόλιά του για τον Μπάιντεν: Ο Πούτιν χαρακτήρισε την καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία από τον αμερικανό πρόεδρο, ως «εξαιρετικά επιζήμια και λανθασμένη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...