408
| SOOC / NETFLIX/ CreativeProtagon

Ο Βελόπουλος και ο αρρενωπός Αλέξανδρος

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 12 Φεβρουαρίου 2024, 15:00
|SOOC / NETFLIX/ CreativeProtagon

Ο Βελόπουλος και ο αρρενωπός Αλέξανδρος

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 12 Φεβρουαρίου 2024, 15:00

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέθεσε σε ένα πολύ σοβαρό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών να συντάξει αναφορά προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δια της οποίας ζητεί να επιβληθούν κυρώσεις στο Netflix επειδή παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο.

«Ο Μέγας Στρατηλάτης που κατέκτησε σχεδόν το σύνολο του τότε γνωστού κόσμου, που αποτελεί την ενσάρκωση των ιδανικών της ανδρείας και της αρρενωπότητας, παρουσιάζεται τεχνηέντως και ψευδώς ως ομοφυλόφιλος, να ερωτοτροπεί παθιασμένα με τους αξιωματικούς του, ώστε μέσα από την εργαλειοποίηση όσων εκείνος συμβολίζει, να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της LGBTQ+ κοινότητας».

Θα μου έκανε τεράστια εντύπωση αν, πράγματι, η παραπάνω παράγραφος συντάχθηκε από απόφοιτο της Νομικής και μάλιστα σε τόσο σπουδαίο γραφείο. Πρώτον διότι βγάζει συμπεράσματα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Αλέξανδρου. Ωραία, δεν ήταν gay. Και αν ήταν bisexual; Δεύτερον, η ομοφυλοφιλία προβάλλεται ως κάτι μειωτικό. Εχουν καμιά σημασία οι προτιμήσεις του στρατηλάτη; Τρίτον, χρησιμοποιεί τη λέξη «παθιασμένα» για να περιγράψει την ερωτική σχέση που αποδίδεται στον Αλέξανδρο. Δηλαδή αν δεν ήταν «παθιασμένα», θα είχαν μικρότερο πρόβλημα; Τέταρτον, συνάγει συμπεράσματα για τη σκοπιμότητα της παραγωγής του ντοκιμαντέρ. Προφανώς επειδή κανένας από το Netflix δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την αναφορά του Βελόπουλου. Υποθέτω ούτε και το ΕΣΡ. Διότι αν ήταν το ΕΣΡ να παρεμβαίνει στις συνδρομητικές πλατφόρμες, θα γελάγαμε μέχρι δακρύων. Eίναι και κάτι ακόμα. Μπορεί, αλήθεια, κάποιος να καταγγείλλει την προσβολή ιστορικής προσωπικότητας; Εχει τα δικαιώματα του Μεγαλέξανδρου ο Βελόπουλος;

Εκτός των άλλων υπάρχει και κάτι ακόμα που λησμονούν οι Βελόπουλοι και οι Νατσιοί. Καθημερινά στους ελληνικούς δέκτες φτάνουν εκπομπές σκληρού πορνό από τις συνδρομητικές πλατφόρμες. Υπάρχουν δε κανάλια που μεταδίδουν αποκλειστικά περιεχόμενο με σεξ μεταξύ ομοφύλων. (Δεν τα έχω δει, κάτι φίλοι μου το είπαν.) Γιατί δεν κάνουν και εδώ μια καταγγελία για να καταδείξουν το σχέδιο εξαχρείωσης του τηλεοπτικού κοινού;

Θα μου πείτε ότι ο Αλέξανδρος είναι ιστορική προσωπικότητα, έρεισμα υπερηφάνειας για τον λαό μας, σύμβολο στρατιωτικής υπεροχής. Εντάξει. Μόνο που ο Βελόπουλος και οι δικηγόροι του θα πρέπει να εξηγήσουν πώς ακριβώς πλήττεται η ιστορική φυσιογνωμία του Αλεξάνδρου από την εκτίμηση για τη σύναψη ομόφυλων σχέσεων. Ειλικρινά θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να έφτανε αυτή η υπόθεση σε κάποιο ακροατήριο.

Βέβαια από την άλλη, δεν μπορείς παρά να μη σταθείς με κάποιας μορφής θαυμασμό μπροστά στον Βελόπουλο. Τα έβαλε όλα σε ένα πακέτο. Γάμος ομοφύλων, Μακεδονία και παγκόσμια συνωμοσία των LGBTQ+ για να πάρουν στις τάξεις τους και τον Μεγαλέξανδρο. Αλλά αυτό δεν είχε κάνει και ο Καραγκιόζης; Με τον Αλέξανδρο και το καταραμένο φίδι. Τότε δεν μίλησε κανείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...