246
Ο βασιλιάς της Βρετανίας χαιρετά τους δημοσιογράφους καθώς φτάνει στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής | REUTERS/Chris Radburn

Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2024, 15:38
Ο βασιλιάς της Βρετανίας χαιρετά τους δημοσιογράφους καθώς φτάνει στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής
|REUTERS/Chris Radburn

Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2024, 15:38

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο όπως ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, παρέστη την Κυριακή στη λειτουργία στον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντρινγκχαμ, στην ανατολική Αγγλία, σύμφωνα με βρετανικά και διεθνή ΜΜΕ.

Συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, ο Κάρολος χαιρέτισε μάλιστα τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες.

Πρόκειται για τη πρώτη δημόσοα έξοδό του αφότου έγινε γνωστό ότι διαγνώστηκε με καρκίνο.

Την Τρίτη, ο 75χρονος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου είχε εμφανιστεί ξανά ενωπίων εκπροσώπων του Τύπου, εν συντομία, όταν αποχώρησε από τη βασιλική κατοικία στο Λονδίνο, το Κλάρενς Χάουζ, όπου είχε μόλις συναντηθεί με τον γιο του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος είχε έρθει από την Καλιφόρνια για να τον δει.

Αυτή τη φορά ο Κάρολος, ο οποίος σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκινγχαμ ακολουθεί την αγωγή του στο σπίτι, έφυγε από το Λονδίνο για να μεταβεί στη βασιλική εξοχική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ, στο Νόρφολκ.

Λιγότερους από 18 μήνες στον βρετανικό θρόνο, ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε τη Δευτέρα τη θεραπεία του για την αντιμετώπιση της νόσου, για την οποία δεν δόθηκαν λεπτομέρειες.

Είναι γνωστό ότι ο κρακίνος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επέμβασης για υπερτροφία του προστάτη, ωστόσο δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε το βράδυ του Σαββάτου στο διαδίκτυο, ο βασιλιάς εξέφρασε «τις πιο ειλικρινείς του ευχαριστίες» στους ανθρώπους που του προσέφεραν τη συμπαράστασή τους.

Αν και θα συνεχίσει να ασκεί ορισμένα από τα διοικητικά καθήκοντά του, ο βασιλιάς θα απουσιάσει από τη δημόσια ζωή για άγνωστο χρονικό διάστημα, ανέφεραν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...