290
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κατά την ομιλία του σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο. | Daniel Leal/Pool via REUTERS

Πρώην διπλωμάτη προσέλαβε γραμματέα του ο πρίγκιπας Oυίλιαμ

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2024, 15:53
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κατά την ομιλία του σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο.
|Daniel Leal/Pool via REUTERS

Πρώην διπλωμάτη προσέλαβε γραμματέα του ο πρίγκιπας Oυίλιαμ

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2024, 15:53

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, διάδοχος του θρόνου στη Βρετανία, προσέλαβε έναν πρώην διπλωμάτη ως γραμματέα του, καθώς επιστρέφει στα βασιλικά του καθήκοντα μετά τη διάγνωση καρκίνου του πατέρα του, Καρόλου Γ’ —και ενώ η δημόσια συζήτηση για την επόμενη ημέρα στη βρετανική μοναρχία έχει ανάψει για τα καλά.

Ο Ιαν Πάτρικ, ο οποίος έχει επίσης εργαστεί για τον πρώην ηγέτη των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Πάντι Άσνταουν, θα αναλάβει τον ρόλο, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Ο πρίγκιπας Oυίλιαμ επιστρέφει στα κανονικά του καθήκοντα αυτή την εβδομάδα μετά από άδεια που πήρε για να στηρίξει την οικογένειά του, καθώς η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, υποβλήθηκε σε μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για εβδομάδες.

Ο πρίγκιπας Oυίλιαμ διοργάνωσε μια τελετή στο Κάστρο του Ουίνδσορ, πριν παραστεί στο εορταστικό φιλανθρωπικό δείπνο για τα νοσοκομειακά ελικόπτερα-ασθενοφόρα του Λονδίνου, ευχαριστώντας το κοινό για τα μηνύματα υποστήριξής του προς τον βασιλιά, αναφέρει ο Guardian.

Ευχαριστίες

Απευθυνόμενος στους καλεσμένους στο δείπνο, είπε: «Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω, επίσης, για τα ευγενικά μηνύματα υποστήριξης προς την Κέιτ και τον πατέρα μου, ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Σημαίνει πολλά για όλους μας».

Ο Oυίλιαμ αναμένεται να αναλάβει ορισμένες υποχρεώσεις καθώς το πρόγραμμα του βασιλιά άλλαξε μετά τη διάγνωση του καρκίνου και τη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται, αλλά και επειδή η πριγκίπισσα Κέιτ αναρρώνει στο Ουίνδσορ. Είχε πει ότι θα επέστρεφε στη δουλειά μόνο όταν η φροντίδα και η ανάρρωση της πριγκίπισσας είχαν διευθετηθεί. Η 42χρονη Κέτι δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της παρά μετά το καθολικό Πάσχα στις 31 Μαρτίου.

Ο Πάτρικ εργάστηκε υπό τον Λόρδο Άσνταουν όταν ήταν στη Βοσνία από το 2002 έως το 2006 προτού μεταφερθεί στο Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης. Είναι διαχειριστής της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Crohn’s & Colitis.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...