174
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απονέμει το παράσημο στον Βαλέρι Ζαλούζνι, την Παρασκευή | Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Ζελένσκι: «Ηρωας της Ουκρανίας» ο Ζαλούζνι

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2024, 16:17
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απονέμει το παράσημο στον Βαλέρι Ζαλούζνι, την Παρασκευή
|Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Ζελένσκι: «Ηρωας της Ουκρανίας» ο Ζαλούζνι

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2024, 16:17

Την Πέμπτη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέπεμψε τον αρχηγό του ουκρανικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι, μετά από δύο χρόνια στη θέση αυτή, όπως φημολογούνταν εδώ και μέρες.

Την Παρασκευή, του απένειμε τον τίτλο του «Ηρωα της Ουκρανίας», την ανώτατη τιμή του ουκρανικού κράτους, σε τελετή στο προεδρικό μέγαρο του Κιέβου.

«Για εξαιρετικές προσωπικές αρετές στην υπεράσπιση της κρατικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ανιδιοτελή υπηρεσία στον ουκρανικό λαό, διατάσσω αυτή τη στιγμή: Να απονείμω τον τίτλο του Hρωα της Ουκρανίας με το Τάγμα του Χρυσού Αστέρα στον Ζαλούζνι Βαλέρι Φεντόροβιτς, στρατηγό», ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος στο διάταγμά του.

Τον ίδιο τίτλο απένειμε και στον υποστράτηγο Κιρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας και από τους στενότερους συνεργάτες του, καθώς και σε άλλους ουκρανούς στρατιωτικούς και πεσόντες στον πόλεμο με την Ρωσία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακηρύσσει «Ηρωα της Ουκρανίας» τον Κιρίλο Μπουντάνοφ – Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Περίπου 800 άνθρωποι έχουν λάβει τον τίτλο αυτό, από το 1998.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...