351
Βέμπερ και Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου | ΓτΠ

Μητσοτάκης και Βέμπερ συζήτησαν για τη στρατηγική του ΕΛΚ ενόψει ευρωεκλογών

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2024, 20:53
Βέμπερ και Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου
|ΓτΠ

Μητσοτάκης και Βέμπερ συζήτησαν για τη στρατηγική του ΕΛΚ ενόψει ευρωεκλογών

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2024, 20:53

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Νέα Δημοκρατία και το ΕΛΚ (βλ. παρακάτω), είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η στρατηγική του ΕΛΚ ενόψει των ευρωεκλογών και ζητήματα που αφορούν το μέλλον της ΕΕ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, για τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη και το νέο Σύμφωνο για το Ασυλο και τη Μετανάστευση, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Βέμπερ σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως συνεχάρη τον έλληνα Πρωθυπουργό για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Επισημαίνεται πως στη συνάντηση παρόντες ήταν ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Αννα-Μαρία Μπούρα.

Εκδηλώσεις για τον «Δρόμο προς την Ανάκαμψη»

Τα έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) είναι το αντικείμενο των δύο εκδηλώσεων που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Οι εκδηλώσεις που έχουν τίτλο «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη», θα εστιάσουν στο πολυδιάστατο θετικό αποτύπωμα του ΤΑΑ στην οικονομία και την κοινωνία και αναμένεται να προσελκύσουν κορυφαία στελέχη του ΕΛΚ και σειρά υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στις εργασίες στην Αθήνα, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, θα συμμετάσχουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο πρόεδρος του ΕΛΚ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του στην ευρωβουλή Μάνφρεντ Βέμπερ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται έπειτα από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε συνεργασία με τη γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα και τον γραμματέα διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ και βουλευτή Σερρών Τάσο Χατζηβασιλείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...