422
Ο πρόεδρος της Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέρ ενημερώθηκε για το επίμαχο βίντεο αλλά δεν έκανε τίποτα για τρεις μήνες | Wikipedia commons/ CreativeProtagon

Σκάνδαλο με ροζ βίντεο συγκλονίζει τη γαλλική πολιτική

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2024, 13:30
Ο πρόεδρος της Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέρ ενημερώθηκε για το επίμαχο βίντεο αλλά δεν έκανε τίποτα για τρεις μήνες
|Wikipedia commons/ CreativeProtagon

Σκάνδαλο με ροζ βίντεο συγκλονίζει τη γαλλική πολιτική

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2024, 13:30

Ενα σεξουαλικό σκάνδαλο έχει προκαλέσει σάλο στη Γερουσία της Γαλλίας. Μια γιατρός φέρεται να χρησιμοποίησε ένα σεξουαλικό βίντεο που τράβηξε με έναν γερουσιαστή στο γραφείο του ως μοχλό πίεσης για να έχει ως αντάλλαγμα πολιτικές χάρες.

Ενας δεύτερος γιατρός που εργάζεται στη Γερουσία, όπου ο μέσος όρος ηλικίας είναι γύρω στα 60, λέγεται ότι παραπονέθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό για τη βοηθό του και ζήτησε την απόλυσή της τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με το Le Canard Enchaîné. Ωστόσο, όταν ενημέρωσε τη βοηθό του για τις προθέσεις του, εκείνη του απάντησε ότι «προστατευόταν από έναν γερουσιαστή με μεγάλη επιρροή».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph, φέρεται να του έδειξε και πλάνα που είπε ότι τράβηξε όσο έκανε σεξ με τον ανώνυμο γερουσιαστή στο γραφείο του. Στα πλάνα ο γερουσιαστής αυτός εμφανίζεται «με το παντελόνι του γύρω από τους αστραγάλους του». Η ίδια προειδοποίησε τον γιατρό ότι θα μπορούσε να «διώξει όποιον της αρέσει».

Σύμφωνα με το Le Canard, ο Ζεράρ Λαρσέ, ο πρόεδρος της Γερουσίας, ενημερώθηκε για το βίντεο που του έστειλε ο γενικός γραμματέας της Γερουσίας αφού πρώτα είχε ενημερωθεί από τον γιατρό. Ωστόσο δεν έκανε τίποτα για τρεις μήνες.

Οταν τελικά η Γερουσία τελικά ενήργησε, αντί να επιβάλει κυρώσεις στην βοηθό, κίνησε «διαδικασία απόλυσης χωρίς προειδοποίηση ή αποζημίωση» κατά του γιατρού, τον οποίο κατηγόρησαν ότι «παρείχε αμειβόμενες εξωτερικές υπηρεσίες»! Το πειθαρχικό γραφείο της Γερουσίας δεν έκανε καμία αναφορά στην ιδιότητά του ως μάρτυρα στην υπόθεση του σεξουαλικού βίντεο.

Σύμφωνα με το Le Canard, η συγκεκριμένη βοηθός διορίστηκε στο γραφείο του συγκεκριμένου γιατρού απευθείας από τον γερουσιαστή που «πρωταγωνιστεί» στη σεξουαλική ταινία και λέγεται ότι επωφελήθηκε με τη μορφή αύξησης μισθού κατά 45%.

Το σκάνδαλο έρχεται τρεις μήνες αφότου ο 66χρονος γερουσιαστής Ζοέλ Γκεριό κατηγορήθηκε ότι έριξε χάπι Ecstasy στη σαμπάνια μιας γυναίκας βουλευτή, της Σαντρίν Ζοσό, στο σπίτι του προκειμένου να της επιτεθεί σεξουαλικά. Η 48χρονη Ζοσό είναι μέλος του κεντρώου κόμματος MoDem, που αποτελεί μέρος της κοινοβουλευτικής συμμαχίας του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Τον περασμένο μήνα, απευθύνθηκε στο κοινοβούλιο και παρακάλεσε την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει τον βιασμό και «να κατανοήσει καλύτερα αυτό το φαινόμενο και επιτέλους να βρει έναν τρόπο να βγάλει όλα τα θύματα από τη λήθη».

Ο Γκεριό, πρώην μέλος του κεντροδεξιού κόμματος Horizons και επίσης σύμμαχος του Μακρόν, έχει αποκλειστεί από το κόμμα. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για «χορήγηση σε ένα άτομο, εν αγνοία του, ουσίας που μπορεί να βλάψει την κρίση του ή τον έλεγχο των πράξεών του για να διαπράξει βιασμό ή σεξουαλική επίθεση», καθώς και για κατοχή απαγορευμένων ουσιών.

Ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει το αδίκημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...