293
O Σούνακ με τον Κάρολο Γ' σε εκδήλωση στο Μπάκιγχαμ τον περασμένο Νοέμβριο | Photo by Daniel Leal - WPA Pool/Getty Images

Σούνακ: Σε πρώιμο στάδιο ο καρκίνος του βασιλιά Καρόλου

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2024, 12:40
O Σούνακ με τον Κάρολο Γ' σε εκδήλωση στο Μπάκιγχαμ τον περασμένο Νοέμβριο
|Photo by Daniel Leal - WPA Pool/Getty Images

Σούνακ: Σε πρώιμο στάδιο ο καρκίνος του βασιλιά Καρόλου

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2024, 12:40

Με τη Βρετανία να ξυπνά το πρωί της Τρίτης με την είδηση ότι ο βασιλιάς της πάσχει από καρκίνο, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση. Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι ο Κάρολος Γ’ θα μπορέσει να αναρρώσει γρήγορα, αποκαλύπτοντας ότι η νόσος εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ο Κάρολος Γ’, ο οποίος βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο εδώ και 18 μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ Β’, θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Ο μικρότερος γιος του 75χρονου μονάρχη, ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έχει απαρνηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα, αναμενόταν να ταξιδέψει εντός της Τρίτης στη Βρετανία, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του και διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Ουαλίας, Γουίλιαμ, αναμένεται να αναλάβει κάποιες από τις υποχρεώσεις του Καρόλου.

Στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου της Τρίτης, η είδηση για την ασθένεια του βασιλιά ήταν φυσικά η μόνη:

Ο Σούνακ δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC σοκαρισμένος και λυπημένος από την είδηση.

«Οι σκέψεις μας είναι με εκείνον και την οικογένειά του. Ευτυχώς, βρέθηκε εγκαίρως», είπε συγκεκριμένα πρωθυπουργός, χωρίς πάντως να αναφέρει πού εντοπίστηκε ο καρκίνος.

Ο Κάρολος Γ’ φέρεται να σχεδιάζει να συνεχίσει να ασκεί μεγάλο μέρος των ιδιωτικών καθηκόντων του ως μονάρχης, περιλαμβανομένης της εβδομαδιαίας επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό και ο Σούνακ, ο οποίος είπε ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον βασιλιά.

«Αυτό φυσικά θα συνεχιστεί φυσιολογικά και θα διαχειριζόμαστε τα πάντα», πρόσθεσε ο Σούνακ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...