337
Εικόνα από τα σπασμένα παράθυρα σε έναν από τους ορόφους του κτιρίου του υπουργείου | Nefeli Nomikou / SOOC

Σε πλήρη λειτουργία το υπ. Εργασίας στη Σταδίου – επιδιορθώθηκαν οι (εκτεταμένες) ζημιές από τη βόμβα

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2024, 11:10
Εικόνα από τα σπασμένα παράθυρα σε έναν από τους ορόφους του κτιρίου του υπουργείου
|Nefeli Nomikou / SOOC

Σε πλήρη λειτουργία το υπ. Εργασίας στη Σταδίου – επιδιορθώθηκαν οι (εκτεταμένες) ζημιές από τη βόμβα

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2024, 11:10

Το Σαββατοκύριακο αποδείχθηκε ικανός χρόνος για να αντιμετωπιστούν όλες οι ζημιές που προκάλεσε η έκρηξη (εδώ) στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου τη νύχτα της Παρασκευής και από το πρωί της Δευτέρας όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν  κανονικά.

«Οι ζημιές ήταν αρκετές. Εχουμε πάνω από 35 με 40 τζάμια τα οποία είχαν σπάσει από το ωστικό κύμα», διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης.

«Εγινε μια υπερπροσπάθεια μέσα στο Σαββατοκύριακο και σήμερα μπορεί να λειτουργεί κανονικά το υπουργείο και μάλιστα θέλω να πω ότι θα ήταν πάρα πολύ άδικο και άσχημο να μην είχαν τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», ανέφερε ο υφυπουργός σε δηλώσεις του στην ΕRTnews.

«Σήμερα λοιπόν», κατέληξε ο κ. Σπανάκης, «με ασφάλεια οι εργαζόμενοι βρίσκονται στις θέσεις τους και αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι το κτίριο του υπουργείου Εργασίας είναι δημόσια περιουσία, ανήκει στον ελληνικό λαό και η συντήρησή του πληρώνεται από τον έλληνα φορολογούμενο».

Οσον αφορά τις έρευνες για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης, αναζητούνται περισσότερα στοιχεία από το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας την Παρασκευή,  αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή, όπως και  από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας για τυχόν ύποπτες κλήσεις πριν και μετά το χτύπημα.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι οι δράστες που τοποθέτησαν μηχανισμόμ ήταν τουλάχιστον δύο, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει τον έναν να φτάνει πεζός, να κρεμάει σακίδιο με τη βόμβα στα κάγκελα και στη συνέχεια να πηγαίνει σε κοντινό σημείο όπου τον περίμενε ο συνεργός του για να διαφύγουν με μηχανή.

Πρόκειται για την τρίτη ενέργεια που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα. Στις 24 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στα Πετράλωνα, η οποία όμως δεν ήταν ωρολογιακή. Ακολούθησε η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

Η τελευταία όμως ενέργεια, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται πως ήταν υψηλού ρίσκου, με γνώση κατασκευής του ωρολογιακού μηχανισμού, ο οποίος εξαϋλώθηκε και το ωστικό κύμα εκτονώθηκε προς το υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...