2429
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην εκδήλωση για την επίσημη παράδοση του νέου αυτοκινητοδρόμου | INTIMEnews

To Σαββατοκύριακο στην κυκλοφορία ο νέος υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος Ακτιο-Αμβρακία

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2024, 13:14
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην εκδήλωση για την επίσημη παράδοση του νέου αυτοκινητοδρόμου
|INTIMEnews

To Σαββατοκύριακο στην κυκλοφορία ο νέος υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος Ακτιο-Αμβρακία

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2024, 13:14

Toν οδικό άξονα Ακτιο – Αμβρακία εγκαινίασε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παράδοση και του τελευταίου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέσει την Ιόνια Οδό, με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τον άξονα Βόνιτσας – Λευκάδας.

Οπως είπε ο Πρωθυπουργός, ο νέος οδικός άξονας παραδίδεται στην κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο.

Υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αγωνίστηκε για να ξεμπλοκάρει το έργο, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για έναν υπερσύγχρονο δρόμο, σχεδόν 50 χλμ., που μειώνει κατά 45 λεπτά το ταξίδι από την Αθήνα προς Λευκάδα και προσφέρει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή, καθώς, όπως εκτίμησε, η ύπαρξή του θα κεντρίσει περισσότερο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Γνωρίζετε καλά οι κάτοικοι του τόπου την πονεμένη ιστορία της Αμβρακίας Οδού. Και γνωρίζετε επίσης με πόση συστηματικότητα η κυβέρνησή μας αγωνίστηκε για να ξεμπλοκάρει το έργο αυτό μέσα από καινούριες διαγωνιστικές διαδικασίες. Για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να παραδίδουμε στην ώρα του έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο σχεδόν 50 χιλιομέτρων, πάγιο διαχρονικό αίτημα τριών Περιφερειών της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου αλλά και των Ιονίων Νήσων. Και νομίζω ότι δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε καλύτερο σημείο για να κάνουμε αυτήν τη σεμνή τελετή από αυτό εδώ όπου φαίνεται η σύγκριση.

Ο παλιός δρόμος από κάτω μας, με πλάτος 7 μέτρα, τον γνωρίζετε εξάλλου πολύ καλά. Και εγώ έχοντας επισκεφτεί πολλές φορές την περιοχή, έχω διατρέξει αυτά τα πολύ επικίνδυνα χιλιόμετρα.

Και βέβαια ο καινούργιος δρόμος, σύγχρονος, πρωτίστως ασφαλής, περιορίζει κατά 45 λεπτά την πρόσβαση στη Λευκάδα αλλά και στην Πρέβεζα και ταυτόχρονα ανοίγει τελείως καινούργιες αναπτυξιακές προοπτικές για μία περιοχή της Ελλάδας, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό παρέμενε αναξιοποίητη», ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός.

Μέχρι τον Μάιο και ο Ε65 από τη Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα

Στην ομιλία του, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το 2024 σημαντική χρονιά για την παράδοση έργων που κατασκευάζονται εδώ και καιρό, δεσμευόμενος ταυτόχρονα ότι  η κυβέρνησή του  θα συνεχίζει να δρομολογεί έργα ενίσχυσης των υποδομών της Ελλάδας «με όρους συνέπειας και ειλικρίνειας».

«Ο Ε65, όλο το τμήμα από τη Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα θα έχει παραδοθεί μέχρι τον Μάιο. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης, τόσο πολύπαθο, ένα έργο με απίστευτα πολύ μεγάλες δυσκολίες, θα παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς τον Νοέμβριο του 2024. Και μέσα στο 2025, μια ακόμα μεγάλη εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν, ο δρόμος Πατρών-Πύργου, θα είναι και αυτός έτοιμος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την  ικανοποίησή του γιατί και το έργο αυτό προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και θα μπορέσουμε και στην περίπτωση αυτή να τηρήσουμε τα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα.

«Υπερήφανος για τις κατασκευαστικές» που έχει η χώρα

Στο σημείο αυτό, αναφερόμενο στην ανάδοχο εταιρεία του έργου, ΜΕΤΚΑ του Ομίλου Mytilineos, ο Πρωθυπουργός δήλωσε εξαιρετικά υπερήφανος για το γεγονός ότι στην πατρίδα μας πια έχουμε κατασκευαστικές εταιρείες υψηλοτάτου επιπέδου, που μπορούν να εκτελούν τέτοια έργα, δίνοντας ταυτόχρονα δουλειές σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και μπορούν επίσης να εξάγουν την τεχνογνωσία τους στο εξωτερικό, ούσες πια εταιρείες οι οποίες είναι ανταγωνιστικές, όχι μόνο σε εθνική αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, επιθεωρώντας τις εργασίες του Αντλησιοταμιευτικού έργου της Αμφιλοχίας που κατασκευάζει η εταιρεία, συνολικής ισχύος 680 MW. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη με στόχο να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2026.

Το έργο του Ακτιο-Αμβρακία

Ο αυτοκινητόδρομος Ακτιο – Αμβρακία, έχει συνολικό μήκος 49,5 χιλιόμετρα, αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,5 μέτρων η κάθε μία, μία λωρίδα καθοδήγησης ανά κατεύθυνση, πλάτους 0,5 μέτρων και κεντρική διαχωριστική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης πλάτους 2 μέτρων, δηλαδή είναι συνολικού πλάτους 17 μέτρων.

Στο έργο έχουν εφαρμοστεί οι πλέον σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές, καινοτόμες αλλά και ειδικές τεχνικές λύσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται: η εφαρμογή της μεθόδου δονητικής αντικατάστασης, η χρήση φωτιστικών σωμάτων LED στον οδοφωτισμό του έργου για εξοικονόμηση ενέργειας, η χρήση τροποποιημένης ασφάλτου για τον περιορισμό των μελλοντικών αναγκών συντήρησης και η αντιστήριξη διανοιγμένων πρανών ορυγμάτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορές Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

To έργο υλοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΚΑ του Ομίλου Mytilineos, που το ανέλαβε  τον Νοέμβριο του 2020.

Είχε προηγηθεί η παράδοση του τμήματος της Παράκαμψης Αμφιλοχίας, μήκους 17,4χλμ τον Ιούλιο 2022, 5 μήνες νωρίτερα από την συμβατική υποχρέωση της εταιρείας και με την τελευταία τμηματική παράδοση η ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ ολοκληρώνει το έργο έγκαιρα και με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας.

Μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος, τόνισε:

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την παράδοσή του αυτοκινητοδρόμου, γιατί ανταπεξήλθαμε σε ένα τεχνικό έργο με εξαιρετικές δυσκολίες, κυρίως στην γεωμορφολογία του. Δικαιώσαμε έτσι την εμπιστοσύνη της αναθέτουσας αρχής, αλλά και τις επιταγές του πρωθυπουργού, να κατασκευάζονται σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές για τους πολίτες της χώρας μας. Η παράδοση αυτού του έργου πείθει, για άλλη μια φορά, και τους πλέον δύσπιστους για την ικανότητα της ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ να παραδίδει έγκαιρα, έντεχνα, αξιόπιστα, και με τον πλέον συνεπή και αποτελεσματικό τρόπο εκτέλεσης έργων, και εντός προϋπολογισμών, τα έργα που της ανατίθενται.»

Το έργο περιλαμβάνει επίσης:

– Παράπλευρους και κάθετους δρόμους.

– Δύο μεγάλες κοιλαδογέφυρες περίπου 200 μέτρων η κάθε μία και τριών μικρότερων γεφυρών για ρέματα.

– 9 κόμβους (8 ανισόπεδους και 1 ισόπεδο), καθώς και άνω και κάτω διαβάσεων.

Ολοκληρώθηκε τελος και το οδικό τμήμα που συνδέει την απόληξη του οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία με την Ιόνια Οδό, μήκους περίπου 500 μέτρων.

Με την κατασκευή της Αμβρακίας Οδού συνδέεται η Ιόνια Οδός με το αεροδρόμιο του Ακτίου, με την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (μέσω της οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας) και τον κόμβο προς Λευκάδα, παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας. Με την παράδοση του έργου ο χρόνος του ταξιδιού από Αθήνα προς Πρέβεζα και Λευκάδα μειώνεται κατά τουλάχιστον 45 λεπτά.

Αν και χωροθετείται εντός του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ωφελεί σημαντικά την ευρύτερη γεωγραφική ενότητα που περιλαμβάνει τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας – Πρέβεζας και Άρτας. Μέσω του Οδικού Άξονα Άκτιο-Αμβρακία επιτυγχάνεται η μείωση της σημερινής απόστασης κατά 13 χλμ.

Παράλληλα, ο νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος είναι πιο ασφαλής για κατοίκους και επισκέπτες. Επιπλέον, oι αστικές περιοχές της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας γίνονται περισσότερο ασφαλείς και πιο ανθρώπινες αφού η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται πλέον από τον νέο αυτοκινητόδρομο μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές καυσαερίων, τον θόρυβο και την όχληση.

Στο βίντεο κάτω από ανάρτηση του βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ, Αθανάσιο Καββαδά, το πριν και το μετά με την ολοκλήρωση του έργου του νέου αυτοκινητοδρόμου:

 

Το παρών στην εκδήλωση των εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου έδωσαν ο υπουργός τποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης κ.α.

Aκολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την παράδοση του νέου οδικού άξονα Ακτιο-Αμβρακία:

Πράγματι, όταν αναχωρήσαμε σήμερα από την Αθήνα μάς συνόδευε χιονόνερο, για να φτάσουμε εδώ στη Δυτική Ελλάδα, στο αεροδρόμιο του Ακτίου, και να αντικρίσουμε μία ηλιόλουστη χειμερινή μέρα. Όπως ηλιόλουστες είναι και οι προοπτικές αυτού του ευλογημένου τόπου, προοπτικές οι οποίες αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο με την παράδοση αυτού του πολύ σημαντικού οδικού έργου για το οποίο αναλυτικά μίλησαν και οι προλαλήσαντες.

Γνωρίζετε καλά, οι κάτοικοι του τόπου, την πονεμένη ιστορία της Αμβρακίας Οδού και γνωρίζετε επίσης με πόση συστηματικότητα η κυβέρνησή μας αγωνίστηκε για να ξεμπλοκάρει το έργο αυτό, μέσα από καινούργιες διαγωνιστικές διαδικασίες, για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να παραδίδουμε στην ώρα του έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο σχεδόν 50 χιλιομέτρων -πάγιο, διαχρονικό αίτημα τριών Περιφερειών: της Δυτικής Ελλάδος, της Ηπείρου, αλλά και των Ιονίων Νήσων.

Νομίζω ότι δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε καλύτερο σημείο για να κάνουμε αυτή τη σεμνή τελετή από αυτό εδώ, όπου φαίνεται η σύγκριση: ο παλιός δρόμος από κάτω μας, πλάτους εφτά μέτρων -τον γνωρίζετε εξάλλου πολύ καλά κι εγώ, έχοντας επισκεφτεί πολλές φορές την περιοχή, έχω διατρέξει αυτά τα πολύ επικίνδυνα χιλιόμετρα- και βέβαια ο καινούργιος δρόμος, σύγχρονος, πρωτίστως ασφαλής. Περιορίζει κατά 45 λεπτά την πρόσβαση στη Λευκάδα, αλλά και στην Πρέβεζα, και ταυτόχρονα ανοίγει και τελείως καινούριες αναπτυξιακές προοπτικές για μία περιοχή της Ελλάδος η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό παρέμενε αναξιοποίητη.

Έβλεπα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις επενδύσεις οι οποίες δρομολογούνται στην ευρύτερη περιοχή και πιστεύω ότι η ύπαρξη αυτού του δρόμου θα συνεισφέρει καθοριστικά, έτσι ώστε μία τόσο όμορφη, πλην όμως ανεξερεύνητη, γωνιά της πατρίδας μας να κεντρίσει περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Κατά συνέπεια, να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις απασχόλησης και καλύτερα εισοδήματα για όλους τους πολίτες.

Και βέβαια θέλω να σταθώ, όπως πάντα, στην ειδική διάσταση που όλα αυτά τα οδικά έργα έχουν στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας: για τις ζωές που χάθηκαν σε επικίνδυνους δρόμους και για την τεράστια πρόοδο που επιδεικνύουν όλοι οι δείκτες οδικής ασφάλειας κάθε φορά που εγκαινιάζουμε έναν σύγχρονο κλειστό ασφαλή αυτοκινητόδρομο.

Για όλους αυτούς τους λόγους το έργο αυτό έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία και με πολύ μεγάλη χαρά θα το παραδώσουμε και επίσημα στην κυκλοφορία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Θέλω επίσης, κυρίες και κύριοι, να τονίσω την πολύ μεγάλη σημασία την οποία η κυβέρνησή μας έχει αποδώσει συνολικά στη δρομολόγηση έργων υποδομής τα οποία χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες. Και να υπερθεματίσω αυτό το οποίο είπε και ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών: τη δυνατότητά μας να συνεργαστούμε με τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες της χώρας με όρους ειλικρίνειας, συνέπειας και προβλεψιμότητας.

Γι’ αυτό σήμερα είμαστε στο ευχάριστο σημείο το 2024 να είναι μια πολύ σημαντική χρονιά, όχι για τη δρομολόγηση νέων έργων αλλά πια για την παράδοση έργων τα οποία κατασκευάζονται εδώ και πολύ καιρό.

Ο Ε65, όλο το τμήμα από τη Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα θα έχει παραδοθεί μέχρι τον Μάιο. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης, τόσο πολύπαθο, ένα έργο με απίστευτα πολύ μεγάλες δυσκολίες, θα παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς τον Νοέμβριο του 2024. Και μέσα στο 2025, αγαπητέ μου Περιφερειάρχα, μια ακόμα μεγάλη εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν, ο δρόμος Πατρών-Πύργου, θα είναι και αυτός έτοιμος. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί και το έργο αυτό προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και θα μπορέσουμε και στην περίπτωση αυτή να τηρήσουμε τα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα.

Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για το γεγονός ότι στην πατρίδα μας πια έχουμε κατασκευαστικές εταιρείες υψηλοτάτου επιπέδου, που μπορούν να εκτελούν τέτοια έργα, δίνοντας ταυτόχρονα δουλειές σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και μπορούν επίσης να εξάγουν την τεχνογνωσία τους στο εξωτερικό, ούσες πια εταιρείες οι οποίες είναι ανταγωνιστικές, όχι μόνο σε εθνική αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Και πρέπει, τέλος, να γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση αυτή θα εξακολουθεί να δρομολογεί το σημαντικό έργο της ενίσχυσης των υποδομών της πατρίδας μας, αντιμετωπίζοντας και απρόβλεπτες καταστάσεις όπως η περίπτωση του «Daniel». Αλλά θα το κάνουμε πάντα με όρους συνέπειας και με όρους ειλικρίνειας, χωρίς να υποσχόμαστε έργα τα οποία μπορεί να υπάρχουν μόνο στα χαρτιά ή στη φαντασία κάποιων, έχοντας εξασφαλίσει μελετητική και χρηματοδοτική ωριμότητα.

Έτσι σφυρηλατούνται, κυρίες και κύριοι, οι σχέσεις εμπιστοσύνης πολιτείας και πολιτών. Διότι όλοι αναλάβαμε ένα στοίχημα: όταν βρεθήκαμε στη θέση να ξαναμιλήσουμε για το έργο αυτό, έπρεπε και εμείς και η εταιρεία να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει. Είναι πάντα μεγάλη ικανοποίηση όταν αυτό μπορούμε και το κάνουμε.

Είμαι σίγουρος, λοιπόν, ότι αυτός ο δρόμος θα αλλάξει πράγματι την όψη όλης της Δυτικής Ελλάδας. Θα ξεκλειδώσει νέες σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες, θα εξυπηρετεί όμως, πρώτα και πάνω απ’ όλα, τους κατοίκους της περιοχής, που χωρίς διόδια -να το τονίσουμε και αυτό-, σε έναν απολύτως ασφαλή δρόμο θα μπορούν επιτέλους να κινούνται χωρίς κάθε φορά που μπαίνουν στο αυτοκίνητο, όπως το λέμε λαϊκά, «να τρέμει το φυλλοκάρδι τους».

Καλοτάξιδος, λοιπόν, ο καινούργιος δρόμος και πραγματικά όλα τα καλά. Και να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό να εγκαινιάζουμε και να παραδίδουμε σημαντικά έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων.

Και η ομιλία του επικεφαλής της Mytilineos Eυάγελου Μυτιληναίου για την παράδοση του έργου:

Σας καλωσορίζω στην τελετή παράδοσης ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για την Δυτική Ελλάδα, του νέου αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την Αμβρακία με το Άκτιο.

Το έργο αυτό, πριν ανατεθεί, μετά από επανα-δημοπράτηση, στη MYTILINEOS, τον Νοέμβριο του 2020, είχε περάσει από πλήθος προβλημάτων, που το ταλάνισαν για περισσότερο από μια δεκαετία, σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης.

Και σήμερα, η ΜΕΤΚΑ, η κατασκευαστική θυγατρική της MYTILINEOS, με βαρύ όνομα και ιστορία, το παραδίδει, εμπρόθεσμα και με υψηλά standard ποιότητας.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την παράδοση του αυτοκινητοδρόμου, γιατί αντεπεξήλθαμε σε ένα τεχνικό έργο με εξαιρετικές δυσκολίες, κυρίως στη γεωμορφολογία του.

Δικαιώσαμε έτσι, την εμπιστοσύνη της αναθέτουσας αρχής αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος είναι εδώ μαζί μας για 2η φορά (με την ολοκλήρωση του έργου), υπογραμμίζοντας το ισχυρό ενδιαφέρον του για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στη Δ. Ελλάδα αλλά και για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, εάν τα χρήματα του Ελληνικού λαού ξοδεύονται σωστά και με φειδώ, με στόχο την κατασκευή έργων ευρωπαϊκού επιπέδου.

Ελπίζω να έμεινε ευχαριστημένος, με αυτά που είδε.

Κάνω μία παρένθεση, με την άδειά σας, λίγο προσωπική:

Η θυγατρική μας ΜΕΤΚΑ, που έφερε εις πέρας το έργο, ουσιαστικά έφυγε από την Ελλάδα πριν 15 χρόνια μη δυνάμενη να ανταγωνιστεί επιτυχώς άλλες εταιρείες για λόγους που όλοι γνωρίζουμε.

Το διάστημα αυτό, η ΜΕΤΚΑ έκανε 19 έργα σε 10 χώρες με μεγάλη επιτυχία, με τη συμβατική τους αξία να υπερβαίνει τα 4 δις ευρώ.

Όταν έγινε Π/Θ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με προέτρεψε να μεταφέρουμε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους από το εξωτερικό στην Ελλάδα ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, εγγυώμενος προσωπικώς την απόλυτη διαφάνεια στις διαδικασίες των Δημόσιων Έργων.

Ακολούθησα την παρότρυνσή του. Ελπίζω να μην το μετανιώσει, ευρισκόμενος σήμερα εδώ και βλέποντας τόσο δύσκολα έργα να παραδίδονται στην ώρα τους και σε απόλυτα ελεγχόμενο κόστος.

Εκτός από τον πρωθυπουργό, θέλω να ευχαριστήσω επίσης και τον προηγούμενο Υπουργό και Υφυπουργό με τους οποίους ξεκινήσαμε το έργο, και τους σημερινούς Χρήστο Σταϊκούρα και κ. Νίκο Ταχιάο, με τους οποίους έχουμε άριστη συνεργασία.

Μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους μας στη ΜΕΤΚΑ, που ξεχωρίζουν με την τεχνική τους γνώση και εμπειρία, ακολουθώντας πλήρως τις αξίες σε όλα τα πεδία δραστηριότητας της εταιρείας μας.

Κυρίες και κύριοι

Είμαστε σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο έργα 15 δις ευρώ έχουν ήδη ανατεθεί, με ελάχιστες καθυστερήσεις σε σχέση με άλλα χρόνια.

Τώρα όμως αρχίζουν τα πολύ δύσκολα και συγκεκριμένα η ίδια η εκτέλεση των έργων. Πως τα ανεκτέλεστα, ένας όρος που αντιπαθώ, θα γίνουν εκτελεσμένα, ένας όρος που με γεμίζει ικανοποίηση. Πρέπει όλοι και όταν λέω όλοι συμπεριλαμβάνω και τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες υπήρξαν πολύ βοηθητικές στην εκτέλεση αυτού του έργου, να είναι αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια.

Πρέπει επίσης και εμείς, οι κατασκευαστικές εταιρείες να πάψουμε να βλέπουμε αυτή τη δουλειά σαν εργολαβία, αλλά ως μία σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, τώρα ειδικά που η πλειοψηφία των έργων θα είναι ιδιωτικά ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεις.

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, λοιπόν, είμαστε όλοι μας εδώ για να σας παραδώσουμε αυτό το έργο.

Εύχομαι σε όλους καλά και ασφαλή ταξίδια.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...