• Η Χριστοφιλοπούλου εξηγεί γιατί απογοητεύτηκε από το ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης κάνει αντιπολίτευση της δεκαετίας του '80

    Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της προσχώρησής της στη Νέα Δημοκρατία, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, βγήκε στο ραδιόφωνο για να εξηγήσει τους λόγους που έκανε αυτή τη μεταπήδηση.

     

    Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε πως «τα τελευταία τρία χρόνια έχω απογοητευτεί από τον χώρο τον οποίο υποστήριξα για πάρα πολύ καιρό, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή». Αν κάνει κάποιος την αριθμητική, 2024 μείον τρία χρόνια, βγαίνει 2021, η χρονιά εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη στην αρχηγία. Αλλα πέντε χρόνια ήταν και αυτά που είχε πάψει να είναι βουλευτής καθώς το 2019, ως υποψήφια Ανατολικής Αττικής του ΚΙΝΑλ τότε, είχε δει το κόμμα να παίρνει στη συγκεκριμένη περιφέρεια μόλις 5,03% –πολύ κάτω από την πανελλαδική επίδοση– και δεν είχε εκλεγεί. Πολλά λοιπόν τα χρόνια…

     

    Απάντησε ερωτηθείσα για τον κ. Ανδρουλάκη:

     

    «Δεν έχει νόημα να πω κάτι, φοβάμαι ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν στενό κύκλο. Καλό θα ήταν να ανοίξει περισσότερο και να αναθεωρήσει. Ενώ θα μπορούσε ως νεότερη γενιά πολιτικών να ανοίξει τα φτερά του και να πάει σε μια πολιτική ουσιαστικής αντιπολίτευσης έχει παραμείνει στην αντιπολίτευση του “όχι σε όλα”. Είναι της δεκαετίας του ’80 αυτή η αντιπολίτευση, έχει παρέλθει», είπε.

     

    Αφησε δε να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο προσέγγισης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν το ήθελα σε καμία περίπτωση, από καιρό και εγώ και άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ, το είχαμε επισημάνει με πάρα πολλούς τόνους, όχι γιατί εχθρευόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διότι πρώτον δεν είμαστε αριστεροί και δεύτερον και κυριότερο ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε στο παρελθόν με την αντιμνημονιακή οργή και το πώς πολιτεύτηκε με λαϊκισμό πόσο έβλαψε τη χώρα. Και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό πια και δεν θέλουμε πολλοί από εμάς σε καμία περίπτωση να έχουμε καμία σχέση με εκείνο που υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ούτε με ό,τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα», είπε.

     

    Η ίδια περιέγραψε τη Νέα Δημοκρατία ως ένα eldorado της σύγχρονης πολιτικής σκέψης.

     

    «Η ΝΔ έχει έναν σοβαρό κεντρώο χώρο, έχει τον συντηρητικό χώρο, έχει και τον φιλελεύθερο χώρο άρα εγώ θεωρώ ότι είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Ζούμε σε μια εποχή συγκλίσεων προς το Kέντρο όπου ο πραγματικός πολιτικός αντίπαλος και εχθρός είναι ο ακροδεξιός λαϊκισμός και ο ακροαριστερός λαϊκισμός. Τα άκρα απειλούν την Ευρώπη, την Ελλάδα», εξήγησε.

     

     

     

  • Σοβαρή στρατιωτική θητεία: Ο Κασσελάκης συνάντησε και πήρε δώρο από τον διοικητή του στρατοπέδου όπου θα υπηρετήσει...

    To σπάνιο προνόμιο όχι μόνο να επισκεφθεί εκ των προτέρων τον χώρο όπου θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, αλλά να συναντήσει τον διοικητή του στρατοπέδου και να τον δει να του κάνει και δώρο, είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως γνωστόν ως Ελλην που είχε «ξεριζωθεί» στις ΗΠΑ, έχει μια εκρεμότητα με τη μαμά πατρίδα.

     

    Ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε τη Δευτέρα το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας και έγινε δεκτός με κάποια ταρατατζούμ και τους αξιωματικούς να του βαράνε προσοχές –οι ίδιοι αξιωματικοί που θεωρητικά θα πρέπει να του γαβγίζουν διαταγές όταν με το καλό καταταγεί, αν θέλει όντως να υπηρετήσει (έστω και για 20 ημέρες, εξαγοράζοντας το υπόλοιπο) και όχι να είναι όλο αυτό ένα ακόμη σόου για τα αγαπημένα του social media.

     

    Το περίεργο είναι ότι ο κ. Κασσελάκης θα καταταγεί τελικά στη Θήβα και όχι στον Αυλώνα, στα τεθωρακισμένα. Περίεργο διότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ναύαρχος ε.α., βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και συνοδός του κ. Κασσελάκη στην επίσκεψή του στο στρατόπεδο της Θήβας, μόλις πριν από τρεις εβδομάδες μας εξηγούσε γιατί ο αρχηγός του θα υπηρετούσε τον Μάρτιο στον Αυλώνα, στα τεθωρακισμένα.

     

    «Είναι κάτι που προβλέπεται, οι εξ αναβολής υπηρετούν στον Στρατό Ξηράς και υπηρετούν στον Αυλώνα, στα τεθωρακισμένα», είχε πει ο κ. Αποστολάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του (βλέπε παλαιότερη Βαβέλ, εδώ). «Είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει 20 ημέρες και το υπόλοιπο της θητείας του το εξαγοράζει. Είναι υποχρεωμένος. Ή 20 ημέρες ή όλη τη θητεία», είχε προσθέσει ο ναύαρχος ε.α.

     

    Να μην ήξερε τι έλεγε ο κ. Αποστολάκης; Ολόκληρος επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ λέει κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά για τις Ενοπλες Δυνάμεις…

     

     

     




text
  • Βλέπεις το βίντεο από την Ανδρο και σκέφτεσαι πόση ελαφρότητα υπάρχει στη βαριά βιομηχανία της χώρας


    16 Αυγούστου 2024, 11:56