233
Πανό σε υπό κατάληψη κτίριο του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) την Τετάρτη (24/1) | In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2024, 18:30
Πανό σε υπό κατάληψη κτίριο του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) την Τετάρτη (24/1)
|In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2024, 18:30

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια με διπλή κατεύθυνση ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την Παρασκευή, θέτοντας υπό έρευνα τόσο όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας όσο και σε πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζήτησε, με εντολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, διερεύνηση για την διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, αλλά και παράβαση καθήκοντος.

Στο εισαγγελικό στόχαστρο τέθηκαν, πλην των καταληψιών, ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και των αρμόδιων εκ μέρους των πρυτανικών Αρχών ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο κ. Μαργαρίτης αναμενόταν να ξεκινήσει άμεσα την έρευνα του, καλώντας τους πρώτους μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και εκπροσώπους των πρυτανικών Αρχών.

Η εισαγγελική παρέμβαση ήρθε εν μέσω ενός κύματος καταλήψεων σε μεγάλες σχολές στην Αθήνα, και σε άλλες πόλεις, ενάντια «στα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

«Αφού έπεσαν στο κενό τα ψέματα, η παραπληροφόρηση, οι απειλές και οι εκβιασμοί περί απώλειας της εξεταστικής, η κυβέρνηση της ΝΔ καταφεύγει στον αυταρχισμό και στην καταστολή», έκρινε το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ανακοίνωση εισαγγελικής έρευνας. «Είναι ξεκάθαρο πια ότι η μαζική, πλειοψηφική εναντίωση των νέων στο αντιδραστικό και άδικο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, έχει ήδη στριμώξει την κυβέρνηση. Οι αγώνες θα συνεχιστούν ακόμα πιο μαζικά και θα νικήσουν γιατί είναι δίκαιοι», προσέθεσε ο Περισσός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...