320
| Sooc

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 21 μονάδων της ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2024, 22:30
|Sooc

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 21 μονάδων της ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2024, 22:30

Προβάδισμα 21 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία κατέγραψε η δημοσκόπηση της MARC που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον ΑΝΤ1, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει, μάλιστα, ποσοστό μεγαλύτερο από το άθροισμα των ποσοστών των τριών παρατάξεων που ακολουθούν.

Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,7% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που φαίνεται να έχει παγιωθεί στη δεύτερη θέση, με 12,7%.

Τρίτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χωρίζουν δύο μονάδες (και κάτι) από το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη, καθώς βρίσκεται στο 10%, αλλά και από το ΚΚΕ, που συγκεντρώνει ποσοστό 8%.

Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 5,8%, η Νίκη (2,8%), οι Σπαρτιάτες (2,7%) και η Πλεύση Ελευθερίας (2,7%). Από 2% συγκέντρωσαν η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ24.

Η δημοσκόπηση κατέγραψε, μεταξύ άλλων, τις απόψεις των πολιτών για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ισότητα στον γάμο.

Το 57,8% απαντά ότι «συμφωνεί» ή «μάλλον συμφωνεί» με τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ το 39,8% «διαφωνεί» ή «μάλλον διαφωνεί».

Σε ό,τι αφορά την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, το 28% τάσσεται υπέρ «αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις», ένα ένα 13% τάσσεται υπέρ χωρίς περιορισμούς ή εξαιρέσεις. Το 55,2% δηλώνει αντίθετο στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Με την υιοθεσία παιδιών μέσω παρένθετης μητέρας για τα ομόφυλα ζευγάρια «συμφωνεί» ή «μάλλον συμφωνεί» το 26,6% ενώ «διαφωνεί» ή «μάλλον διαφωνεί» 70,2%.

Αναφορικά με τα παιδιά που ζουν ήδη σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, το 80,8% συμφωνεί πως θα πρέπει να αναγνωριστούν σε αυτά τα ίδια νομικά δικαιώματα που απολαμβάνουν και τα υπόλοιπα παιδιά, ενώ το 14,3% διαφωνεί με αυτή την προοπτική.

Εξάλλου, υπέρ της επιστολικής ψήφου, της έτερης νομοθετικής παρέμβασης που βρέθηκε ψηλά στην επικαιρότητα, εμφανίζεται το 74,2% των ερωτηθέντων ενώ αντίθετο παρουσιάζεται το 21,2%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...