297
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε παρουσίαση ενός βιβλίου του (φωτογραφία αρχείου) | EPA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI

Γαλλία: Λόγω παραγραφής απορρίφθηκε αγωγή κατά του Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2024, 15:48
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε παρουσίαση ενός βιβλίου του (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI

Γαλλία: Λόγω παραγραφής απορρίφθηκε αγωγή κατά του Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2024, 15:48

Οι εισαγγελείς στο Παρίσι απέρριψαν την αγωγή της Ελέν Νταράς κατά του Zέραρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση λόγω παραγραφής, όπως ήταν αναμενόμενο.

Η Νταράς ήταν μία από τις 13 γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον Ντεπαρντιέ για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως ανέφερε η πολύκροτη δημοσιογραφική έρευνα του γαλλικού μέσου Mediapart τον Απρίλιο του 2023.

Η Νταράς προχώρησε σε καταγγελία τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα. Οι γάλλοι εισαγγελείς έκριναν ότι η καταγγελία της δεν έγινε στο χρονικό πλαίσιο που έπρεπε για να φτάσει στο δικαστήριο, το οποίο στη Γαλλία είναι έξι χρόνια μετά το συμβάν, όπως σημειώνουν οι New York Times.

Η καταγγελία της γαλλίδας ηθοποιού αφορούσε τα γυρίσματα της ταινίας «Disco», το 2007, όταν και σημειώθηκε η σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με την Νταράς, η οποία τότε ήταν 26 ετών.

Οι εισαγγελείς υπενθύμισαν ότι ο Ντεπαρντιέ παραμένει αντικείμενο έρευνας μετά από καταγγελία για βιασμό από την ηθοποιό Σαρλότ Αρνού, όπως και για παρόμοια υπόθεση στην Ισπανία, όπου όμως αναμένεται επίσης να παραγραφεί.

Παράλληλα, άλλες 10 γυναίκες έχουν μιλήσει ανοιχτά στους δημοσιογράφους για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τους από τον Ντεπαρντιέ, χωρίς να καταθέσουν αγωγή σε βάρος του.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Παρισιού δήλωσε στο Variety ότι η Ελέν Νταράς «αποφάσισε να καταθέσει ξεχωριστή καταγγελία μετά την ακρόασή της ως μάρτυρας στη διάρκεια της συνεχιζόμενης έρευνας που ξεκίνησε μετά τη μήνυση της Σαρλότ Αρνού».

Ο Ντεπαρντιέ κατηγορήθηκε για βιασμό της Αρνού το 2018. Ο δικηγόρος του δήλωσε τότε ότι ο ηθοποιός «αρνείται απολύτως οποιαδήποτε επίθεση, οποιονδήποτε βιασμό».

Η υπόθεση έκλεισε το 2019 χωρίς καταδίκη του Ντεπαρντιέ λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Αφού άνοιξε ξανά το καλοκαίρι του 2020, ο ηθοποιός κατηγορήθηκε ξανά για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, την οποία και πάλι αρνήθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...