692
Ο Παύλος Πολάκης σε συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο. Εχει «αναβαθμιστεί» σε υπερσυντονιστής της | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιμένει ο Πολάκης στις προγραφές παρά το «άδειασμα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2024, 20:50
Ο Παύλος Πολάκης σε συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο. Εχει «αναβαθμιστεί» σε υπερσυντονιστής της
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιμένει ο Πολάκης στις προγραφές παρά το «άδειασμα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2024, 20:50

Δεν ίδρωσε το αυτί του Παύλου Πολάκη από την καταδίκη, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, της πιο πρόσφατης επίθεσης που εξαπέλυσε κατά εργαζομένου στον Τύπο.

Αντιδρώντας σε σκίτσο του Ηλία Μακρή για τον ίδιο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» του Σαββάτου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός ανάρτησε στο Facebook φωτογραφία του σκιτσογράφου, σημειώνοντας πως «εκτός από τα σιχάματα της “δημοσιογραφίας”, υπάρχουν και τα βοθρολύματα της “γελοιογραφίας”», ενώ τον αποκαλεί «βδέλυγμα» και «λυξόνταρμα».

Η επίμαχη δημοσίευση Πολάκη τη Δευτέρα

«Ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική του, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ προέβη, για μια ακόμα φορά, σε προγραφές, αυτή τη φορά σε βάρος του σκιτσογράφου Ηλία Μακρή, επειδή ενοχλήθηκε από το σκίτσο του», αντέδρασε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Και προσέθεσε: «Η επαναλαμβανόμενη κατάπτυστη πρακτική της στοχοποίησης και των προγραφών δεν προκαλεί, δυστυχώς, καμία έκπληξη για τον εν λόγω βουλευτή. Το γεγονός, όμως, ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση για εκείνον ή έστω κάποια αντίδραση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, υποδηλώνει την ανοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτές τις πρακτικές, η οποία, τελικά, μεταφράζεται σε πλήρη συνενοχή».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε, από την πλευρά της κυβέρνησης, και ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης. «Ο κ. Ηλίας Μακρής, όπως και πρακτικά όλοι οι σκιτσογράφοι/γελοιογράφοι της χώρας, μού έχουν αφιερώσει πολλά σκίτσα τους. Πάντοτε χιουμοριστικά και καυστικά, όπως επιβάλλει αυτή τους η Τέχνη. Διαβάζω την αντίδραση αυτού του αγενούς (το γράφω όσο πιο ήπια και ευγενικά μπορώ) ανθρώπου και λυπούμαι πραγματικά που ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την συντριβή του στις εκλογές, την αλλαγή της ηγεσίας του και τη συνεχή του πτώση στις δημοσκοπήσεις, δεν βρίσκει το θάρρος να τον απομονώσει.

»Πέραν της τοξικότητας και των ύβρεων και του οχετού που εκτοξεύει, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας ενός ανθρώπου που δεν είναι διάσημος και δεν γνωρίζουν όλοι το πρόσωπό του θα μπορούσε ακόμη και να του δημιουργήσει πραγματικούς κινδύνους. Μα, τι πρέπει πλέον άλλο να κάνει για να του βάλουν ένα όριο έστω στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς; Ντροπή!» έγραψε στην πλατφόρμα X ο υπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε τη στάση του βουλευτή με επίσημη ανακοίνωσή του, από την οποία δεν έλειπε, ωστόσο, το «αλλά».

«Επουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις, ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως “εγκληματική οργάνωση” δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλά της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπου» ανέφερε το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε απάντησή του στον κ. Μαρινάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε πετώντας το «μπαλάκι» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Να μας συγχωρεί πολύ ο ⁦Στέφανος Κασσελάκης, αλλά εάν αυτό που λέει (σ.σ.: η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ) το εννοεί, τότε μια απλή ανακοίνωση δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Εδώ χρειάζονται πλέον πράξεις, όχι λόγια».

Το βράδυ της Τρίτης ο «αψύς Σφακιανός» –όπως τον αποκαλούσε ο Αλέξης Τσίπρας για να δικαιολογήσει το ύφος του χανιώτη βουλευτή– έκανε μια νέα ανάρτηση για να δηλώσει ότι οι αντιδράσεις δεν τον κάμπτουν.

Δεν σχολίασε το «άδειασμα» από την Κουμουνδούρου, όμως παρέθεσε το «πανάρχαιο σφακιανό ρητό» από το οποίο, όπως έγραψε, δεν θα λοξοδρομήσει ποτέ, χωρίς να προσδιορίζει τον αποδέκτη του μηνύματος: «Ο καλός θέλει καλύτερο κι ο κακός θέλει χειρότερο».

Σε περίπτωση που δεν ήταν σαφές ότι υπερασπίζεται την προηγούμενη ανάρτησή του (την οποία δεν είχε τροποποιήσει μέχρι τη στιγμή εκείνη) εγκάλεσε, εξάλλου, τον υπουργό Υγείας ότι υπερασπίστηκε «“δημοσιογράφους – γελοιογράφους” της λίστας Πέτσα ή ΚΕΕΛΠΝΟ», σε υστερόγραφο της δημοσίευσης.

Η νέα ανάρτηση Πολάκη

Οι τελευταίες αναρτήσεις Πολάκη θύμισαν την πρόσφατη επίθεσή του σε έναν άλλον σκιτσογράφο της «Καθημερινής», τον Δημήτρη Χαντζόπουλο, και τις προγραφές κατά σειράς δημοσιογράφων, δικαστών κ.ά., τον Φεβρουάριο του 2023, σε μια κίνηση που τον είχε φέρει παρά λίγο εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου απέφυγαν να εκφράσουν εκ νέου τη δυσαρέσκειά τους για τον πρώην υπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...